»Ljubav, samo ljubav« s albuma »Tumbao«

Novi singl i slavlje Cubisma i Jazz orkestra HRT-a zbog nominacije za Porin

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Zarazni i kubanski ritmovi obogaćeni virtuoznim momentima Jazz orkestra HRT-a osvojili su i strukuProšle godine Cubismo je slavio četvrt stoljeća postojanja i u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a objavio novi album »Tumbao«. Najavni singl »Lijepa si danas«, suradnja s pulskom grupa Nola, osvojio je srca publike i brzinski zavladao radijskim eterom, a ostatak albuma utjelovljuje jednako zaraznu pozitivnu energiju i dobre vibracije koje su kroz posljednjih četvrt stoljeća postali sinonim glazbe Cubisma.


Takav je i novi singl koji Cubismo i Jazz orkestar HRT-a puštaju u eter – »Ljubav, samo ljubav«, pjesma znakovitog naziva koja će zasigurno odmah osvojiti eter i srca obožavatelja.


Zarazni kubanski ritmovi obogaćeni virtuoznim momentima Jazz orkestra HRT-a osvojili su i struku, pa je Cubismo ove godine nominiran za nagradu Porin u dvije kategorije, za jazz album godine i najbolju jazz skladbu (»Dani u Havani«).
Suradnja s Jazz orkestrom HRT-a »izvukla« je najbolje od obaju bendova spajanjem moćne ritam sekcija Cubisma i snažne puhačke sekcije Jazz orkestra HRT-a. Novi album izlašao je nakon desetogodišnje diskografske pauze Cubisma, pa se na njemu osjeća sva snaga, emocije i ideje prikupljene tijekom tog perioda kada se bend više fokusirao na live nastupe.