Privatni događaj

Neviđen događaj! U Bijeloj kući se održalo vjenčanje, a ovo su mladenci

Hina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

ovijesna udruga Bijele kuće pobrojala je dosad osamnaest vjenčanja koja su se ondje održalaUnuka američkog predsjednika Joea Bidena, Naomi vjenčala se u subotu u Bijeloj kući, što je dosad neviđen događaj koji će ipak biti zatvoren za novinare.


Naomi Biden (28), odvjetnica, udala se oko podneva za Petera Neala (25), pravnika, u glasovitim vrtovima Bijele kuće koja je za tu prigodu bila ukrašena girlandama od bijelog cvijeća, uz uzvanike koji su sjedili u nekoliko redova, vidi se na fotografijama koje je s udaljenosti snimio novinar AFP-a.


No nije sasvim neuobičajeno da se u velikoj zgradi sa stupovljem na adresi 1600 Pennsylvania Avenue u Washingtonu organiziraju vjenčanja.
Povijesna udruga Bijele kuće pobrojala je dosad osamnaest vjenčanja koja su se ondje održala, među njima i kćeri Richarda Nixona 1971. i službenog fotografa Baracka Obame, Petea Souze 2013.


U Bijeloj kući, navodi isti izvor, četiri puta su organizirani banketi nakon vjenčanja upriličenih drugdje – primjerice kćeri Georgea W. Busha, Jenne 2008.


No ovo je prvi put da predsjednik ovdje udaje svoju unuku.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli hunter biden <3 (@biden.fan2020)Službe Joea Bidena, koji će u nedjelju proslaviti 80. rođendan, bile su škrte u vezi s pojedinostima svadbe, za koju je rečeno da je privatni događaj zatvoren za novinare, o čemu se vodi rasprava.


Mladenka, starija kći Huntera Bidena, mlađeg sina demokratskog predsjednika, u rujnu je objavila zaruke na Instagramu.


Američki predsjednik je u prisnim odnosima s unucima koji ga zovu “Pop” i često ih se može vidjeti u njegovu društvu, pa i na službenim događanjima.


Naomi je dobila ime po Bidenovoj starijoj kćeri koja je poginula zajedno s majkom u prometnoj nesreći 1972. kada je imala nešto više od godinu dana.