Zabava na Vežici

Neno Belan & Fiumens nastavljaju Riječku zvečku: “Ovo će nam biti prvi nastup nakon korone”

Mirna Šumberac

S. DRECHSLER

S. DRECHSLER

Tijekom ove situacije s koronom nastojao sam ostati pozitivan i ne upasti u neku depresiju, nego sam stvarao i iskoristio vrijeme koje mi je dano za rad u studiju, istaknuo je frontman grupe uoči nastupaRIJEKA Vežičke ljetne večeri: Riječka zvečka i ovog četvrtka s početkom u 21, na starom mjestu, park na križanju Kvaternikove ulice i Ulice Martina Kontuša, zabavlja Riječane i ostale posjetitelje, ovog puta svirkom Nene Belana & Fiumensa. Ususret koncertu popričali smo s Belanom koji je za Novi list izjavio:


– Veselimo se nastupu na ovogodišnjoj Zvečki upravo zbog toga što će nam ovo biti prvi put da nastupamo na njoj, a ujedno i prvi nastup nakon »lockdowna«.


Tijekom ove situacije s koronom nastojao sam ostati pozitivan i ne upasti u neku depresiju, nego sam stvarao i iskoristio vrijeme koje mi je dano za rad u studiju, pa sam tako prebacivao stare snimke, demosnimke i ostalo sa starih formata, primjerice s floppy diskova i magnetofonskih vrpca, na kompjutor.
U toj potrazi otkrio sam neke svoje stare stvari koje nisam objavio, primjerice pjesmu »Ne volim jugo« koju ću izvesti na festivalu 22. kolovoza u Šibeniku. Napravio sam i ploču sa svojim pjesmama na talijanskom jeziku te radim prepjeve pjesama na engleski i poljski.


Također, tu je i »Čarobna stvar« s kojom sam ove godine pobijedio na Splitskom festivalu. Moram reći da me ovo razdoblje podiglo u kreativnom smislu, jedino što, nažalost, nije bilo koncerata, prošlo ljeto smo ih imali 36, a ovo 6. Na Zvečki ću izvesti 25 do 30 pjesama, već znam što moja publika voli i traži.


U kolovozu će na Zvečki nastupati još pet grupa: White on white, Siids i My buddy moose nastupit će 13. kolovoza, Edi Maružin i Banditi 20. kolovoza, a Grad 27. kolovoza.


Organizatori ovogodišnjeg festivala su predsjednik udruge RIKUP Alen Tibljaš, vlasnik Pajol bara na Pećinama Haris Tančica i marketing koordinatorica Elena Živanović. Posjetitelje će kao i do sad dočekati besplatan ulaz i volonteri koji će zapisivati njihova imena i kontakte, mjeriti im temperaturu te dezinficirati ruke.


Također, u okviru koncerata, kao i uvijek, bit će šank beach bara Pajol te onaj restorana brze hrane Studio fooda. Mole se svi posjetitelji da se pridržavaju epidemioloških mjera i uputa.