"-"

Nakon četiri godine tišine: Doznalo se kada će Ed Sheeran izdati novi album

S.M.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Njegov menadžer kaže da će album iznenaditi i utješiti ljudeUz vrlo malo službenih komentara o dugo očekivanom albumu naziva “-“ (Minus), doznalo se da je Ed Sheeran u pripremama za njegov izlazak. Pjevač je nedavno izbacio singl “Bad Habits” koji već peti tjedan stoji na prvom mjestu britanske glazbene ljestvice.


Informacije dolaze nakon godinu dana šutnje koju prakticira Sheeran od povratka s turneje kojom je promovirao album iz 2017. godine, “Divide”. Od tada je 2019. izbacio kompilaciju suradnji s mnogim glazbenicima pod nazivom “No. 6 Collaborations Project” te postao tata kćerkice stare (još malo pa) godinu dana.


Njegov menadžer Stuart Camp u razgovoru za Variety o nadolazećem albumu (ili albumima?) otkrio je planove za turneju te promjenu zvuka koju smo čuli sa singlom “Bad Habits”.
O potonjem je zaključio da je postojao prostor za igru sa singlom jer su bili spremni na rizik, s obzirom na to na kojoj je razini etablirani umjetnik poput Sheerana.


Camp kaže da “Bad Habits” nije nužno reprezentativan za zvuk čitavog albuma koji bi trebao izaći na jesen iako “ukazuje na drugačiji pristup mnogim pjesmama”.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Ed Sheeran (@teddysphotos)“To će i iznenaditi i utješiti ljude”, dodaje. “Postoje neke normalne pjesme u stilu Eda, ali ima i zvučnijih avanturističkih pjesama.”


Kaže da je plan “pogoditi s još jednim singlom i albumom na jesen”, a iako je odbio otkriti datum, ipak je rekao: “Ove godine bit će album, ali ne mogu vam ništa reći više od toga.”


Camp kaže da će s dugim turnejskim planovima u tijeku, uključujući “izdvajanje većine 2023. za Sjevernu Ameriku”,  Sheeran vjerojatno objaviti više od jednog albuma tijekom ovog ciklusa.


“Na turnejama ćemo biti – ako nam je dopušteno – dvije do tri godine, a možda će u tom razdoblju biti i više albuma”, kaže Camp. “Ako bismo toliko dugo putovali, zamislio bih da će unutar tog ciklusa biti dva albuma. Budući da je nastanak ove ploče trajao toliko dugo, zaista imamo puno pjesama pa bi se to moglo dogoditi relativno brzo. Da je htio, sutra bi doslovno mogao objaviti album akustičnih balada!”, piše Variety.