Gostovanje oskarovaca

Na samoborski festival filmske glazbe stižu poznati glumci, zvijezde Harryja Pottera i Igre prijestolja

Hina

Foto: PR

Foto: PR

Gost festivala je i jedan od najpoznatijih francuskih pijanista, Jean-Michel BernardInternational Sound & Film Music Festival (ISFMF), festival filmske glazbe, jedini u svijetu posvećen i filmskom zvuku, održat će se od 7. do 9. listopada u Samoboru, uz gostovanje glumca Ciarána Hindsa, zvijezde »Harryja Pottera« i »Igre prijestolja«.


Svoj je deseti rođendan festival u srpnju proslavio u pulskoj Areni, uz film »Gladijator« Ridleyja Scotta i dodjelu nagrade Crystal Pine za životno djelo dizajneru zvuka Scottu Millanu, dobitniku četiriju Oscara, od kojih je jednog primio za »Gladijatora«. Drugi dio festivalske obljetnice slavi se u gradu gdje je sve počelo, u Samoboru. a među gostima su čak dvojica oskarovaca – skladatelj i redatelj Stephen Warbeck, koji je osvojio Oscara za glazbu u filmu »Zaljubljeni Shakespeare« te glumac Ciarán Hinds. Potonji je ove godine nominiran za Oscara za ulogu u filmu »Belfast«, a glumio je i u filmovima »Game of Thrones«, »Munich«, »Harry Potter«, »There will be Blood«, »Road to Perdition«, »Justice League«, seriji »The Terror«.


Gost festivala je i jedan od najpoznatijih francuskih pijanista, Jean-Michel Bernard, koji će imati koncert sa filmskom glazbom i, posebno, glazbom Alfija Kabilja kojem će se dodijeliti nagrada za životno djelo.
Glazbenom dijelu programa pridružit će se umjetnički ravnatelj i skladatelj Ozren K. Glaser, kantautorica Elis Lovrić i ostali. ISFMF će predstaviti simbiozu glazbe i slikarstva kroz viziju boja na platnu splitske slikarice Žane Bajić, uz glazbenu izvedbu pjevačice Nere Stipičević i Ozrena K. Glasera. Festival je nastao iz maloga obiteljskog kruga današnjeg umjetničkog ravnatelja, Ozrena K. Glasera i producenata festivala Tene i Željka Glasera, kasnije pojačan dolaskom izvršne direktorice Marijane Knezoci.