Empeduja Punk Festival

Na Empeduji nastupio i jedan od prvih punk bendova u Jugoslaviji

Katarina Bošnjak

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Sedmo izdanje Empeduja Punk Festivala također, kao i sva prethodna, nosi jaku poruku, a ove su godine organizatori poručili kako se strogo ograđuju od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma i homofobije

Drugi dan Empeduja Punk Festivala započeo je poprilično žestoko, a čini se i da je bilo nešto više ljudi nego prethodnog dana.
Večer je započela sa svirkom lokalnog punk benda Bible Thrower koji je u prve dvije minute nastupa već privukao sve prisutne na prostor ispred pozornice. Iako su imali tu nesreću da im je čak dva puta pukla žica na gitari, zbog čega je vokalistica Maja u pauzi pričala viceve, ovaj crust bend se uistinu pokazao kao vrlo dobar i odlično prihvaćen od strane publike. Odlična usklađenost i karizma muškog i ženskog vokala uvelike je doprinijela nevjerojatnoj energiji benda, a i sam zvuk je s tehničke strane ove godine bio i više nego dobar.
Idući je svirao speed rock bend, Liquid SuperCharge iz Pule. Ovo novo i još uvijek pomalo misteriozno ime na punk sceni je, kao i svi srodni pulski bendovi, priredilo pravi spektakl. Dečki iz podruma Rojca publici su dostavili tvrdu i beskompromisnu svirku, a do kraja večeri su nastupili još i D-beat/Crust-punk bend Crustalno Jasno iz Mostara te jedan od prvih punk bendova u Jugoslaviji, legendarni ljubljanski Odpadki Civilizacije.
Sedmo izdanje Empeduja Punk Festivala također, kao i sva prethodna, nosi jaku poruku, a ove su godine organizatori poručili kako se strogo ograđuju od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma i homofobije te kako nijedna vrsta diskriminacije nipošto nije dobrodošla na festival.