19. lipnja

Music ON! Četiri sjajna benda za četiri sata super zabave na Trgu Riječke rezolucije

Ivana Kocijan

Grad, Foto: Vedran Karuza

Grad, Foto: Vedran Karuza

Zagrebački bendovi ABOP i Svemirko te riječke grupe Grad i The Black Room.-Cjelovečernji koncert s probranom žanrovskom lepezom glazbenika otvorenih za sve generacije. Četiri sjajna benda za četiri sata zabave u samome centru grada. U subotu 19. lipnja na Trgu Riječke rezolucije glazba je ON! Upravo u ovim nesigurnim vremenima glazba ne smije stati, nego naprotiv, ona može biti pokretač dobrog duha, ali i novih ideja. Tim je riječima najavljen program Music ON! koji je zamišljen kao spoj lepeze u kojoj se izmjenjuju i nadopunjavaju glazbeni žanrovi na pozornici i sve dobne skupine u publici, a u sklopu kojeg će se publici predstaviti zagrebački bendovi ABOP i Svemirko te riječke grupe Grad i The Black Room.


ABOP, Foto: KONRAD LOVRENČIĆ


Zagrebačko-riječko


Zagrebačka grupa ABOP u Rijeku stiže na krilima zadnjeg hvaljenog albuma »« (aka Delta). Energična live elektronika koju izvode na pozornici priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni. Svemirko u novoj postavi s novim albumom »Skalamerija« dolazi potvrditi status jednog od omiljenih bendova nove generacije.


Pred domaćom publikom nastupit će legendarna grupa Grad, osnovana davne 1985. godine. Najveći »mali« hrvatski rock bend nakon preduge pauze u kojoj su njegovi članovi bili aktivni u drugim projektima, vraća se s novim materijalom, svjež i nabrijan. Riječku će scenu predstavljati i The Black Room, bend čiji je izričaj ukorijenjen u garažnom rocku s utjecajima neopsihodelije i noise pop bendova s kraja 80-ih i 90-ih. Momci su vrijeme pandemije iskoristili za novi album koji će premijerno predstaviti 19. lipnja.


music_on

The Black Room, Foto: TANJA KANAZIR


Jer svirati se mora
Music ON! organizira Distune promotion u suradnji s tvrtkom Promocija d.o.o. i dio je akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije »Jer svirati se mora«. Financijski ga podržava i Grad Rijeka – Odjel za kulturu te HUZIP. Vizualni identitet potpisuje dizajnerski dvojac Radnja iz Zagreba. Najavljeno događanje organizirano je uz poštovanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštovanje preporuka – održavanje razmaka, nošenje maski gdje nije moguće držati razmak, korištenje dezinficijensa.


Ulaznice u prodaji

Ograničen broj ulaznica je pušten u prodaju i dostupan preko sustava Entrio, kao i u Dallas music shopu Rijeka. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 65 kn, a na dan koncerta 90 kn