Biografski film

Mladenački izgled Leonarda DiCaprija koštao ga uloge: “Bio je to mladi klinac”

A. P.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Redatelj Michael Mann pojasnio je zašto glumac nije angažiran za ulogu Jamesa DeanaRedatelj Michael Mann otkrio je zašto je Leonardo DiCaprio propustio ulogu Jamesa Deana.


Prije nego što je režirao klasik ‘Vrućina’ iz 1995., Mann je bio angažiran za režiju biografskog film o zvijezdi filma ‘Buntovnik bez razloga’, Jamesu Deanu, koji je poginuo sa samo 24 godine u prometnoj nesreći u rujnu 1955.


Iako je DiCaprio imao je izvrsnu audiciju za glavnu ulogu, tada 19-godišnji Leonardo bio je ‘mladi klinac’ kojeg su smatrali premladim za ulogu.
Michael Mann je izjavio: “Bio je to briljantan scenarij. A najteže pitanje je bilo tko bi mogao glumiti Jamesa Deana. I našao sam glumca za tu ulogu, ali on je bio premlad. Bio je to Leo.


“Napravili smo probno snimanje i bilo je nevjerojatno. Potpuno je imao to u sebi. Mislim, to je genijalnost. Okrenuo bi lice u jednom smjeru i vidjeli bismo viziju Jamesa Deana. Zatim bi okrenuo lice u drugom smjeru i to ne bi bilo to, bio je mladi klinac.”


Redatelj je smatrao da bi DiCaprio bio savršen za ulogu za tri godine, ali i one je sam on naposljetku odlučio prijeći na rad na ‘Vrućini’ jer nije mogao zamisliti snimanje biografskog filma bez Leonarda.


Dodao je: “On je, uz dužno poštovanje, pokvario biografiju Jamesa Deana za mene.”


Iako je Leonardo propustio ovu ulogu, angažiran je za glavnu mušku ulogu uz Claire Danes u filmu ‘Romea i Julija’ iz 1996., a sljedeće je godine postao poznat zahvaljujući svojoj ulozi u ‘Titanicu’.


Oscarom nagrađeni glumac nikada nije radio sa 79-godišnjim redateljen, iako je Michael bio producent na njegovom filmu ‘Avijatičar’ iz 2004. godine, piše Film News.