Promovira pjesmu

Mlada istarska pjevačica Dox: “Najdraže mi je kad moj rad dođe do pravih ljudi”

Sandy Uran

Foto: SEBASTIAN VOJVODA

Foto: SEBASTIAN VOJVODA

Vratila sam se na tvorničke postavke, a ta verzija mene voli funk, soul, pop, r&b i čak orkestralnu glazbu. Radim ono što volim, a ne nešto da se uklopim na ovaj đir »glazbe« koji trenutačno prevladava na Balkanu, kaže Dorotea Živolić DoxDorotea Živolić, umjetničkog imena Dox, mlada je pjevačica iz Poreča. Ovih dana promovira pjesmu »Na kraju ovog svijeta«, a u razgovoru za naš list otkrila nam je detalje o tome kako je nastala ta skladba te zašto se odlučila za »novi krug« njezine promocije.


Ljubavni život


Prvo pitanje vezano je za samo stvaranje pjesme »Na kraju ovog svijeta«. Što vas je inspiriralo?


– Što se tiče inspiracije i značenja iza pjesme, napisala sam je u nekom osvrtu na svoj »ljubavni« život i koje sam papke birala za partnere. Definitivno sam netko tko je proživio takvu, ‘ajmo je tako nazvati, vrstu »ljubavi« više puta.


Nekoliko puta mi se dogodilo da tip bude zainteresiran za mene, želi provoditi vrijeme sa mnom, naravno i ja s njim, ali kao što to često biva, »nije spreman« za nešto ozbiljno. Ukratko, emotivno nedostupan. Problem nastaje kad shvati da nije jedini koji mi daje pažnju, te tu postaje ljubomoran.
Puno sam se puta zapitala koji je povod njegove ljubomore i ima li uopće pravo biti ljubomoran, kad je sam predložio »vezu bez obveza«. Nešto što mi je vrlo odbojno jest kad tipovi ne mogu priznati da im se sviđaš zbog vlastitog ega. Ali to poglavlje u mom životu je definitivno završeno, shvatila sam koliko vrijedim i osobno takve »muškarce« više niti ne primjećujem. Prva crvena zastavica i doviđenja.


Kako smo već pisali o vama, zanima nas zašto ste ovu pjesmu predstavili kao vaš prvi singl, možda nam imate neko pojašnjenje za takav pristup promociji?


– Ova pjesma, ovaj žanr je došao spontano. Moja produkcijska ekipa je iz Poreča, znači svi smo si blizu i nekako smo došli u kontakt i kliknuli prvenstveno kao ljudi. Predložila sam neku melodiju po kojoj smo se vodili i tako je Osman Osmanović napravio odličan aranžman pjesme, a Robert Meister produkcijski dio.


Kako se prošle godine pojavila korona, doslovno sam godinu dana radila samo na sebi, iz života maknula sve kontakte koji su mi donosili lošu vibru i nametali neka mišljenja koja osobno ne podupirem.


Ukratko, osvijestila sam se, napredovala i shvatila kakvu vrstu glazbe ustvari želim snimati. Vratila sam se na tvorničke postavke, a ta verzija mene voli funk, soul, pop, r&b i čak orkestralnu glazbu. Radim ono što volim, a ne nešto da se uklopim na ovaj đir »glazbe« koji trenutačno prevladava na Balkanu.


dox

Foto: SEBASTIAN VOJVODA


Spontan spot


Za pjesmu je snimljen i videospot. Možete li nam reći nešto više o njemu?


– Koncept ovog spota je ustvari bio studijski spot, s obzirom na to da smo nekako u sve ušli vrlo opušteno bez nekakvih očekivanja, pa nismo niti osmišljavali scenarij.


Ono što vidite u spotu, to smo mi. Kad se zezamo, zezamo se, a kad radimo, onda se radi. Sljedeća pjesma koja bude izašla bit će vrlo retro, a takav će biti i spot. Mladen Đaković Mlaggio stoji iza spota, a sniman je u Poreču i u studiju Nirvana Petra Selara. Ovim putem želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu.


Koji su vam planovi i želje za budućnost?


– Nešto što će mi biti najdraže je kad moj rad, i rad moje ekipe naravno, dođe do pravih ljudi. Pod time mislim na ljude koji vole fresh sound i koji podržavaju moj stil i ekspresiju. Želim zahvaliti Osmanu što mi je vratio vjeru u ljude jer sam se razočarala previše puta. Kad želite svima dobro, onda živite u uvjerenju da niti drugi vama ne bi naudili.


Netko sam tko se ne osvrće previše na ono što je napravio, nego uvijek traži način koji sljedeći projekt može napraviti još boljim. Već smo snimili drugu pjesmu, a i spot je pri kraju, a ja već razmišljam o sljedećoj pjesmi i spotu. Takva sam i ne mogu si pomoći, imam puno vizija i ponekad sama sebi idem na živce jer nemam strpljenja, jedva čekam ponuditi slušateljima nešto novo. Volim pomicati granice, i ovo je samo početak.