Simple-Minded Love

Miriiam ima novi singl: Retro, opušteno i zabavno

S.M.

Foto: Promo

Foto: Promo

Ovo je drugi singl s nadolazećeg albuma“Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam, nakon što se predstavila singlom “Knot” kojeg je i publika i kritika prilično ishvalila, donosi novi singl “Simple-Minded Love”. Riječ je o prekrasnom indie singlu kojeg dodatno ističe sjajan spot koji je djelomični hommage filmskim biserima kao što su “Little Miss Sunshine” i “Juno”.


Ovo je drugi singl s nadolazećeg albuma od 10 prekrasnih pjesama na kojima je gostovao niz zagrebačkih glazbenika.


“Za spot smo zaslužni Pavle Kocanjer i ja, sada već ustaljeni lik iz sjene koji me pomno prati u stopu. No zvijezde su ovoga vizualnog uratka djevojčice iz Ženskoga košarkaškog kluba Orka, glavna glumica Glorija Pinturić, već iskusna profesionalka s IMDb adresom i iskušanim kazališnim daskama HNK pod nogama, Amadeo Kljun, Tomislav Ivanagić i ljubiteljima sporta prepoznatljivo lice Podcasta 8 24, Ivan Šašak”, objasnila je Miriiam.
“Ne znam što reći o pjesmi, a da nije predetaljno i sugestivno. Vjerojatno ću uvijek vješto izbjegavati reći što sam mislila i o čemu se radi. Naslov pjesme je već dovoljno sugestivan, tako da ću pustiti da jednostavnost govori u moje ime”, šarmantno je objasnila Miriiam.


Na portalu Ziher.hr nahvalili su singl “Knot”: “Odjednom pun Facebook zid jedne nove domaće pjesme, to obično znači da je stvar zbilja super. I jest. Miriiam ima singl koji ćemo zapamtiti, a nadam se i radio postaje. Retro, opušteno, zabavno, koncentrirano i zrelo. Sve se srećom razvezalo u korist Miriiam”, stoji u priopćenju.Miriiam je prošli tjedan nastupila na 2. Ženskoj Gitarijadi u kninskom klubu A3, a večeras (30.6.) će nastupiti na Desetoj godišnjici JeboTon Ansambla u zagrebačkoj AKC Medika. Na prethodnom singlu “Knot” su vokalno/instrumentalno sudjelovali i neki članovi JeboTon kolektiva, a ovaj intimni akustični nastup bi joj mogao biti među zadnjima u takvom formatu jer je bend napokon okupljen.


Pjesma „Simple-Minded Love“ u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.