Kraljevska obitelj

Meghanina i Harryjeva kćer Lilibet i dalje nedostaje u liniji nasljeđivanja Kraljevske obitelji

Portal Novi list

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Harryjeva i Meghanina kći Lilibet nedostaje na liniji nasljeđivanja na službenoj web stranici Kraljevske obitelji - sedam tjedana nakon što se rodila.Izostavljanje nje, koja je osma po redu iza brata Archieja, zasigurno će razljutiti Sussexe. Sin Zare i Mikea Tindalla Lucas na popisu je od njegovog rođenja u ožujku.


Meghan (39) i Harry (36) ranije su se požalili voditeljici chat showa Oprah Winfrey da Archie nije postao princ. Lilibet je rođena u SAD-u 4. lipnja i nema naslov HRH-a, ali automatski se pridružuje liniji nasljeđivanja. Kad se  rodio Louis, sin Kate i Williama, 2018. godine, web stranica uključila ga je 12 dana kasnije. A kad se godinu dana kasnije rodio Lilibetin stariji brat Archie, mjesto je promijenjeno nakon 15 dana. Sin princeze Eugenie August postavljen je u red nasljedstva, 61 dan nakon što se rodio u veljači. Chris Ship, urednik ITV Royal, rekao je za podcast Royal Rota: “Morate ih pitati zašto im je toliko trebalo. “Sve što trebaju učiniti je pritisnuti gumb odlomka i staviti drugi broj. “To su sigurno već radili. Učinili su to za Archieja. Jasno je da su to učinili za Louisa kad se rodio. “Pa gdje je Lilibet? Mogu im oprostiti tjedan ili dva, ali mjesec dana?


Također, vjeruje se da princ Charles želi “umanjenu” monarhiju kad zauzme Krunu, piše The Sun.
Lilibet još uvijek nije krštena zbog tvrdnji da Harry želi da se ceremonija održi u dvorcu Windsor uz nazočnost kraljice. Doduše, Harry i Meghan razljutili su obitelj nakon što se ustvrdilo da kraljicu nisu pitali za ime njihove kćeri pa su i tu nastala komešanja. Penny Junor, Harryjeva biografkinja, rekla je: „Krštenje bi trebalo biti lijep, sretan događaj s ljudima zadovoljnima što se vide.” Kakva je sada situacija, teško da će svi biti zadovoljni što se vide. Neki vjeruju da bi Meghan mogla održati krštenje u SAD-u i angažirati biskupa Michaela Curryja, koji je održao propovijed na njihovom vjenčanju.


Meghan se nije vratila u Britaniju od ožujka prošle godine, a posljednji Harryjev imetak uklonjen je iz njihova bivšeg doma, Frogmore Cottage, Windsor i stavljen u skladište ovog mjeseca.


Tradicionalno, kraljevska djeca se krste u roku od četiri mjeseca od rođenja.