Kastavska Crekvina

Massimo Savić u Kastvu: Nebo se smilovalo na opće oduševljenje publike željne dobre glazbe

Robert Šimonović

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

U predivnom ambijentu rasprodane kastavske Crekvine, u sklopu Kastafskog kulturnog leta, višestruki dobitnik Porina izveo je presjek svojega stvaralaštva, pjesme od najranije faze njegove karijere vezane uz angažman u bendu Dorian Gray, pa sve do novijih pjesama koje u posljednje vrijeme redovito osvajaju sve relevantne top ljestvice.Do posljednjeg trenutka oči mnogih bile su uperene prema nebu i tražile od njega odgovor – hoće li se kiša prolomiti i tako poremetiti planove svih onih koji su nedjeljnu večer odlučili provesti uz dobru glazbu? Kao da je znalo kolika bi šteta bila ne doživjeti večerašnji izvanredan nastup Massima Savića i njegova benda, nebo se odlučilo smilovati i umjesto kiše u Kastav poslati manje neugodan vjetar. Iako je na trenutke poprilično snažno puhalo, ništa nije moglo umanjiti dojam kojega su popularni pjevač i njegov vrhunski prateći bend ostavili na prisutne.


Foto galerija: Massimo Savić i Bend u predivnom ambijentu kastavske Crekvine


U predivnom ambijentu rasprodane kastavske Crekvine, u sklopu Kastafskog kulturnog leta, višestruki dobitnik Porina izveo je presjek svojega stvaralaštva, pjesme od najranije faze njegove karijere vezane uz angažman u bendu Dorian Gray, pa sve do novijih pjesama koje u posljednje vrijeme redovito osvajaju sve relevantne top ljestvice. Koncert je otvoren pjesmom „Tišina“, nastavilo se s „Odjednom ti“, „Sjaj u tami“, „Sretan put“, „Gracija“, „Kladim se na nas“, „Dodirni me slučajno“, „Nama se nikud ne žuri“, a bile su tu i najnovija „Mi putujemo i kada stojimo“ ili pjesma koja je ove godine osvojila Porina za hit godine – „Mali krug velikih ljudi“, kao i veliki hitovi „Iz jednog pogleda“, „Stranac u noći“, „Indija“, „Suze nam stale na put“, „Zar više nema nas“… Massimo je s bine otkrio kako prije svakog nastupa ima tremu, osjećaj blizak agoniji, kojega jedino publika može pretvoriti u osjećaj blaženstva, a sudeći po svirci, u tome je uspio. Nije krio niti oduševljenje prekrasnim ambijentom Crekvine.

– Gledam ovo mjesto i ne mogu mu se nadiviti. Ovo je stvarno jedan od najljepših prostora za koncerte u čitavoj Hrvatskoj, rekao je Massimo.


Uz Massima Savića nastupili su Marko Matošević na bubnju, Goran Delač na basu, Gojko Tomljanović na klavijaturama, Boris Popov na udaraljkama, Bruno Urlić na violini i Ivan Pešut na gitari, priredivši prisutnima nezaboravni doživljaj kojega će se zasigurno još dugo sjećati, sa širokim osmijehom na licu.