Riječka pjevačica s beogradskom adresom

Martina Vrbos se vratila na scenu novom pjesmom: ‘Vraćam se u punom sjaju’

Edita Burburan

Foto: LJUBICA SAMARDžIć

Foto: LJUBICA SAMARDžIć

Za novi singl »S tobom je sve (drugačije)« napisala sam tekst i glazbu. Ne postoji konkretna inspiracija. Izolacija za vrijeme korone me natjerala da se ponovo zbližim s klavirom i tako je, rekla bih, nastala magija, otkrila nam je MartinaMartina Vrbos svima je dobro poznata Riječanka koja je slušateljstvo prvo osvojila svojim prodornim glasom, a onda opasno krenula u estradne vode. Martina je svoju ulogu shvatila krajnje ozbiljno pa je u skladu sa svojim scenskim željama i stremljenjima u kratkom roku zadivljujuće promijenila imidž.


Danas Martina ne samo da izgleda sjajno, već tako i zvuči na svom novom singlu »S tobom je sve« koji i autorski potpisuje, ali i kojim tek najavljuje ozbiljan materijal. Vrijeme od proteklih pet godina Martina je posvetila svojoj obitelji i sebi. Udala se, preselila se u Beograd i majka je dvoje mališana koji uz glazbu kreiraju njezin svijet. O svemu novom i predstojećem razgovarali smo s riječkom pjevačicom.


Pop album desetljeća


Vraćate se nakon pet godina, spremni ste ponovo uzjahati u glazbeno sedlo?


– Vraćam se u punom sjaju. Zaista je prošlo dosta vremena i vrijeme je da slušatelji čuju moju glazbu. Proteklih godina su me pratile razne priče, poput onih – kamo sam nestala, jesam li se udebljala, smršavjela, rodila i slično. Sada sam ovdje i ne planiram otići.


Je li vam nedostajao glazbeni šušur, nastupi…?
– Zapravo, dok ova situacija s koronom nije svima pauzirala život, pjevala sam i nastupala. Ali ova pjesma sada definitivno je najbolja najava mog povratka, tome se izrazito veselim.


Sami ste napisali glazbu i tekst; konkretno – čime ste se nadahnuli?


– Da, napisala sam tekst i glazbu. Ne postoji konkretna inspiracija. Izolacija za vrijeme korone me natjerala da se ponovo zbližim s klavirom i tako je, rekla bih, nastala magija. Upravo je tako i nastao moj novi singl »S tobom je sve (drugačije)«. Možda će teško biti nadmašiti moj prvi album »Sve moje boje« koji je bio proglašen i pop albumom desetljeća.


Promjene su dio mene


Imate li još materijala u ladici?


– Kod mene uvijek ima materijala i jedva čekam pokazati što sam sve pripremila.


U petogodišnjoj glazbenoj pauzi u vašem privatnom životu dogodile su se velike promjene, postali ste mama, i to dvaput. Utječe li ta činjenica na vaša glazbena čula?


– To što sam postala mama je nešto najljepše što mi se dogodilo. Kosta, Mila i moj suprug su moja ljubav. Glazba je oduvijek bila ona prva ljubav, a i nisam tip žene koji kada dođu djeca – zanemari sve ostalo. Baš sada mi je sve bitno jer imam djecu. Uvijek su sa mnom, prilagodljivi i na sve naučeni.


Volite mijenjati imidž. O čemu te promijene najviše ovise, što im prethodi?


– Općenito volim promjene, to je baš dio mene i moje osobnosti. Promjena izgleda je za mene poput igre, jedne vrlo zabavne igre.


Beograd više nudi


Sviđa li vam se život u Beogradu, što vam nedostaje iz Rijeke?


– Beograd je velik grad koji mi se lako uvukao pod kožu i zavoljela sam ga. Volim i ljubav Beograđana prema Rijeci, to me uvijek iznova pozitivno iznenadi. Rijeka je zauvijek u srcu i rado joj se vratim, ali Beograd je za mene kao umjetnika grad s više mogućnosti.


Razmišljate li o povratku na more ili to ostavljate samo kao opciju za povremeni odmor?


– Trenutačno ne razmišljam o povratku, ali bez iznimke svako ljeto dolazimo u Rijeku. Uživamo s bakom i djedom, odmaramo se, kupamo se i družimo. To su baš posebni trenuci.


Kakvi su vam daljnji planovi, singl, album, možda koncert…?


– Planiram sve što prati jednu glazbenicu i njezinu karijeru. I nastupe, spotove, pjesme. Na vama je samo da me podržite i stisnete »like« za novu Martinu Vrbos.