KRALJ PRVIH PLESOVA

Marko Škugor u četvrtak na Trsatskoj gradini

Ivana Kocijan

Foto: MARKO DELBELLO OCEPEK

Foto: MARKO DELBELLO OCEPEK

Pjevaču je pripao i nadimak »hrvatski José Carreras«U sklopu 17. izdanja Ljeta na Gradini u Trsatskom kaštelu nastupit će Marko Škugor, pjevač koji je glazbenu karijeru započeo u klapi, a sada vodi uspješnu solokarijeru. Pjevao je u nekoliko najpoznatijih klapa (Maslina, Kampanel), a 2013. godine je kao solist i prvi tenor Klape s mora pjesmom “Mižerja” predstavljao Hrvatsku na Eurosongu. Nakon Eurosonga započela je njegova samostalna glazbena priča vezana uz dalmatinski pop zvuk, ali i uz prizvuke opernog pjevanja; naime, tijekom studija u Zagrebu pohađao je satove pjevanja kod tenora Stojana Stojanova Gančeva.


Njegov prvi veliki uspjeh bilo je osvajanje Grand prixa na Splitskom festivalu 2014. godine s pjesmom “Devet slova jedne riči” uz Alena Nižetića i Duju Cocu, a nakon toga uslijedile su uspješnice “Dalmatinska vilo” i obrada pjesme Vinka Coce “Zlato moje”.


Krajem 2016. snimio je duet s Oliverom Dragojevićem “Samo s tobom sam upoznao ljubav” koji je u kratko vrijeme postao omiljena pjesma mladenaca za prvi ples, a Marku je pripao i nadimak »hrvatski José Carreras«. “Kralj prvih plesova” sada najavljuje da na Trsatskoj gradini priprema koncert za pamćenje na kojem će publika imati priliku čuti i pjesme s njegovog novog albuma “Čuvam misto”, prvog koji sadrži nekoliko pjesama kojima je autor sam Marko.


Što sve pripremate za koncert pred riječkom publikom?
– Pripremamo sve ono najbolje od nas. Od starih hitova kao “Samo s tobom sam upoznao ljubav” i “Oće duša vanka tila”, novijih pjesama “Ti budi ti”, “Čuvam misto”, pa do nekih domaćih i stranih standarda koji su mi prirasli srcu i bez kojih ne mogu zamisliti svoj koncert.


Riječka vam je publika već dobro poznata… Veselite li se nastupu?


– Jako se veselim nastupu na Trsatskoj gradini jer upravo je na toj pozornici sad već davne 2016. godine bio jedan od mojih prvih samostalnih koncerata, tako da jedva čekam ponovni susret s riječkom publikom na tom monumentalnom zdanju.


Koja pjesma iz vašeg opusa vam je posebno draga i zašto?


– Sve pjesme koje sam snimio su mi drage, ali “Samo s tobom sam upoznao ljubav” ipak ima “posebnije” mjesto u mom srcu jer je splet okolnosti doveo do toga da ta pjesma bude duet s legendom, jednim i jedinim Oliverom.


S kojim glazbenikom posebno volite surađivati ili s kojim glazbenikom bi voljeli napraviti duet?


– U zadnje vrijeme puno surađujem s kraljem zabavne glazbe Draženom Zečićem. Zajedno smo imali puno koncerata, naročito u Sloveniji, te su svi bili rasprodani. A što se tiče dueta, iskreno, najradije bih da je sljedeći duet s Andreom Bocellijem.


Što biste voljeli realizirati u sljedećem razdoblju kad je riječ o glazbenim projektima?


– Puno je velikih planova i želja poglavito zato jer je sljedeće, 2023. godine, mojih 10 godina od izlaska prve pjesme i prvog samostalnog nastupa na festivalu. Čeka nas organizacija velikog broja koncerata, snimanja novih pjesama, a ja jedva sve to jedva čekam.


Ulaznice


Ulaznice za koncert po cijeni već od 80 kuna moguće je kupiti na web-stranici mojekarte.hr, u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas Music Shopu, Foto Reviji u Rijeci te u New Soundu u Matuljima.