"Dođi na Božić"

MARCELA Talentirana crikvenička glazbenica predstavila prvu samostalnu pjesmu

Ivana Kocijan

Foto: GIOVANNI DE DEUGD

Foto: GIOVANNI DE DEUGD

Singl inspiriran situacijom i odvojenošću od bližnjihMarcela, talentirana glazbenica koju je međunarodna publika upoznala kao frontwoman skupine Luminize, predstavlja se samostalnim glazbenim radom. »Dođi na Božić bar« njezin je prvi samostalni singl, inspiriran ovom neizvjesnom godinom te odvojenošću od bližnjih, osjećajem s kojim se mnogi mogu poistovjetiti.


– Već neko vrijeme živim u Nizozemskoj i nije mi stran osjećaj biti odvojena od svojih voljenih, ali moram priznati da mi ta odvojenost nikad nije teže padala nego ove godine. Svake godine do sada uspjela sam Božić proslaviti sa svojim bližnjima, pa me straši sama pomisao da ove godine to možda neću uspjeti. I upravo taj osjećaj me potaknuo napisati ovu pjesmu, iskreno je otkrila Marcela.


Osim u neizvjesnosti hoće li, kao i mnogi diljem svijeta, božićne blagdane moći provesti s obitelji, inspiraciju za ovu pjesmu Marcela je pronašla i u osobnom iskustvu veze na daljinu, nakon što se sa skupinom Luminize prije nekoliko godina preselila u Nizozemsku.
Bila sam pet godina u vezi na daljinu i znam koliko posebno bole blagdani kad si odvojen od osobe koju voliš. Imaš osjećaj da su svi oko tebe upravo s osobom s kojom žele biti, a ti bi tada dao sve da samo taj dan možete proslaviti zajedno… Barem taj jedan dan… Barem Božić. Za nas se to srećom promijenilo i sada više nismo odvojeni, ali ostala je snažna emocija iz tog razdoblja mog života te su se riječi pjesme praktički pisale same, dodala je.


Pjesmu »Dođi na Božić bar« autorski potpisuju Marcela te njen dugogodišnji suradnik, nizozemski producent Willem de Bruijn s kojim surađuje još iz vremena aktivnosti skupine Luminize. On je bio i producenta njihove pjesme »Zašto još volim te«.


Po izlasku iz benda Luminize, Marcela se posvetila solističkoj glazbenoj karijeri te posljednjih deset mjeseci na svom YouTube kanalu objavljuje interpretacije dobro nam poznatih pjesama i hit-singlova. Istovremeno piše i vlastite pjesme, a prva od njih koju predstavlja je upravo »Dođi na Božić bar«.


– Stvarno se nadam da će situacija u svijetu krenuti nabolje i da ću uskoro moći nastupati uživo, kako u Nizozemskoj, tako i u Hrvatskoj. Ljudi, čuvajte se! Svima nam želim što više zdravlja u ovoj ludoj i neočekivanoj godini, poručila je Marcela.


Singl »Dođi na Božić« od jučer svira u radijskom eteru te je dostupan za slušanje na digitalnim glazbenim platformama.


Grupa Luminize

»All-female« bend Luminize činile su četiri Crikveničanke: sestre Marcela i Matilda Oroši te Irena Rogović i Tea Mišković koju je kasnije zamijenila Nizozemka Renée. Djevojke su karijeru uspješno gradile u Nizozemskoj, ali su krajem prošle godine, nakon sedam godina, odlučile zaključiti tu glazbenu priču.