Kontroverzna pjevačica

Madonna želi sastanak s papom Franjom: “Isus bi bio za pobačaj”

P. N.

Reuters

Reuters

"Zar ne misliš da bi se Isus složio da žena ima pravo izabrati što će učiniti sa svojim tijelom?"Madonna želi sastanak s papom Franjom kako bi mu rekla da bi Isus podržao pobačaj.


60-godišnja kraljica popa, koja je odrastala kao katolkinja, kaže kako želi promijeniti stajalište Vatikana o reproduktivnim pravima.


“Razgovarajmo o Isusovom gledištu o ženama. Razgovarajmo o tome”, rekla je Madonna tijekom intervjua u utorak s australskim voditeljem Andrewom Dentonom.
“Zar ne misliš da bi se Isus složio da žena ima pravo izabrati što će učiniti sa svojim tijelom?”, upitala je Madonna Dentona.


“Mislim da bi Papa bio otvoren za taj razgovor sa mnom”, rekla je.


Pjevačica je već govorila o tome da je nekoliko puta izopćena iz Katoličke crkve, ali kaže da je njezina buntovna slika samo dio njezina rada.


Madonna je dodala da je njezin san iz djetinjstva biti redovnica i nosi kršćanske slike zbog svoje odanosti katoličanstvu, prenosi Fox News.


“Uvijek osjećam neku neobjašnjivu vezu s katoličanstvom”, rekla je Rolling Stoneu. “To se nekako pojavljuje u cijelom mom poslu, kao što ste možda primijetili.”