Pridružuju se programu

Londonska post-punk trojka White Lies nastupit će na 15. INmusic festivalu

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown u Zagrebu će predstaviti peti album »Fire«Londonska post-punk trojka White Lies koja je lani objavila od publike i kritike hvaljen peti album »Five«, pridružuje se programu 15. INmusic festivala, objavio je organizator u ponedjeljak.


»White Lies su kroz pet odličnih studijskih izdanja u svega deset godina stvorili zavidan glazbeni opus i prepoznatljiv stil, kao i naklonost publike diljem svijeta svojim klupskim nastupima, ali i festivalskim gostovanjima na Glastonburyju, Coachelli, Isle of Whiteu, Rock Werchteru i mnogim drugim«, istaknuo je organizator u priopćenju.


Podsjeća da su White Lies 2007. godine osnovali Harry McVeigh, Charles Cave i Jack Lawrence-Brown kako bi mogli početi izvoditi nove pjesme za koje su smatrali da se ne uklapaju u opus njihovog dotadašnjeg zajedničkog benda, Fear of Flying.
»Album prvijenac To Lose My Life, u siječnju 2009. godine odmah zasjeda na prvo mjesto UK Albums Chart i predstavlja dva singla kojima će obilježiti eksplozivan početak karijere – »To Lose My Life« i »Farewell to the Fairground«, rečeno je.


Dodaje se da početkom 2011. White Lies izdaju svoje drugo studijsko izdanje »Ritual«, u 2013. godini uslijedio je »Big TV« te »Friends« u 2016. godini.


Nastavljajući kreativni niz redovitih studijskih izdanja White Lies svoj peti studijski album »Five« izdaju početkom 2019. godine uz odličan prijem publike i kritike.


»Prepoznatljiv vokal Harry McVeigha koji mnogi uspoređuju s Ianom Curtisom, i posljedične usporedbe White Liesa sa Joy Divisionom, Interpolom i Editorsima, za White Lies trojac nisu uvijek adekvatne – momci će češće istaknuti Talking Headse, The Secret Machines i The Cars kao svoje najveće glazbene utjecaje, stoji u priopćenju.


White Lies se pridružuju već potvrđenim nastupima The Killersa, Becka, Deftonesa, Nick Mason’s Saucerful of Secrets, The Lumineers, Belle and Sebastian i Gogol Bordello u sklopu odgođenog jubilarnog 15. izdanja INmusic festivala koji će se održati na dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 21. do 23. lipnja 2021. godine.


Festivalske ulaznice za INmusic festival dostupne su putem službenog festivalskog web-shopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja.