Prvi val izvođača

LMF na Jarun dovodi svjetske i regionalne zvijezde

Ivana Kocijan

Foto: DJ dvojac Artbat / Promo

Foto: DJ dvojac Artbat / Promo

Nakon što je rasprodan prvi kontingent ulaznica, najavljena su prva imena koja u lipnju stižu u Zagreb LMF Festival za svoje drugo izdanje, koje će se na Jarunu održavati od 3. do 5. lipnja, u kratkom je roku rasprodan prvi kontingent festivalskih ulaznica za najvjernije posjetitelje po blagdanskoj cijeni. Nakon velike zainteresiranosti, organizatori festivala otkrivaju i prvi val izvođača, među kojima su velike zvijezde elektroničke scene.


Na festivalu će nastupiti jedna od trenutačno najtraženijih senzacija elektroničke glazbe, kijevski Artbat, dvojica iskusnih DJ-a i producenata koji su prepoznatljivi po svojem melodičnom house i techno zvuku. Uz njih je i Mark Knight, veliki producent, osnivač Toolrooma i među najprodavanijim izvođačima Beatporta koji je 2010. zaslužio biti nominiran za nagradu Grammy.


Kao i na prvom izdanju, publika LMF-a na Jarunu ponovo će moći uživati i plesati uz Eli Brown.
Izvođačima se pridružuje i Manuel De La Mare, talijanski DJ i producent, jedan od osnivača poznate izdavačke etikete 303lovers. Njima uz bok nastupit će i Technasia, obožavani dugogodišnji pariški DJ i producent, u posljednje vrijeme široj publici možda najpoznatiji po house hitu »Suga« u suradnji s Green Velvetom.


Premijerno će na drugom izdanju LMF-a nastupiti i duo Phil & Derek čija imena stoje iza poznatih Cercle streamova s najljepših i najuzbudljivijih lokacija i jedna od najaktualnijih ženskih izvođačica današnjice, Miss Monique, poznata po svom progressive house zvuku koji će definitivno rasplamsati publiku. Prije dvije godine pokrenula je izdavačku kuću Siona Records, koja se već probila u top 15 najboljih etiketa progressive house zvuka.


Regionalnih i domaćih izvođača neće nedostajati. Zasad je najavljen srpski DJ i producent Andrew Meller, slovenski tech-house DJ Mike Vale, najpoznatije splitsko techno ime, DJ Jock, mlada zagrebačka techno dama Kali, dobro poznati Tomo in der Mühlen te Yakka, dobitnik Ambasador nagrade za najboljeg hrvatskog DJ-a 2018. i najboljeg house DJ-a 2019., ujedno i jedan od rezidenta DJ-a LMF festivala te BSH events kolektiva.