Izazovna godina donijela joj puno lijepoga

LEA MIJATOVIĆ Splitska pjevačica sa zagrebačkom adresom predstavila novu pjesmu

Ivana Kocijan

Foto: DARIO NJAVRO/HRT

Foto: DARIO NJAVRO/HRT

Na samom početku godine dogodio se izlazak mog CD-a prvijenca, suradnja s Beton music studio teamom, a uslijedile su nove odlične pjesme i angažman u showu »Zvijezde pjevaju«, rekla je LeaNakon uspješne glazbene suradnje s Miazmom i ekipom Beton music studija na pjesmi »Nikada«, pjevačica Lea Mijatović nedavno je predstavila novu pjesmu »Zbogom«, koju odlikuje moderan zvuk, plesni ritam i zarazan refren. Pjesma je dobila i videoizdanje snimljeno u Istri, u režiji ekipe Sonicyut.– Ima tih nekih pjesama koje čuješ na radiju i toliko te oduševe da poželiš da su tvoje i da si ih imao priliku interpretirati, rekla je Lea o pjesmi »Zbogom«.
Osim o novoj pjesmi, sa simpatičnom pjevačicom razgovarali smo i o njezinu angažmanu u showu »Zvijezde pjevaju«, debitantskom albumu, nastupima i planovima za budućnost.


Volim(o) Istru


U novoj pjesmi »Zbogom« nastavljate suradnju s ekipom Beton music studija. Što nam možete otkriti o pjesmi? Čime vas je toliko osvojila?


– Ono što me oduševilo na prvo slušanje je funky ritam, moćna bas linija i zarazna melodija koju sam pjevušila već nakon prvog slušanja. Sjećam se ushićenja i veselja što je došla baš na moju adresu, toliko da nisam stigla ni odslušati pjesmu do kraja, a već sam zvala producenta Marka Matijevića Sekula da idemo čim prije u studio snimiti vokale.
Pjesma je nastala početkom ljeta i posljednja tri mjeseca moje je strpljenje stavljeno na tako velik test jer sam jedva čekala podijeliti je sa svima. Ono što mi je super jest činjenica da je pjesma na mojoj playlisti već nekoliko mjeseci i još mi nije dosadila, mojim susjedima i suprugu vjerojatno jest, ali to je pokora života u mojoj blizini (smijeh).


Pjesma je dobila i videoizdanje koje je snimljeno u Istri, u suradnji s ekipom Sonicyut videoprodukcije iz Italije. Kako je došlo do suradnje s njima i gdje ste sve snimali?


– Prva suradnja s ekipom Sonicyut videoprodukcije dogodila se na pjesmi »Nikada« i moram reći da se radi o vrlo talentiranim i kreativnim mladim ljudima. Na prvu me oduševio pristup i način stvaranja, toliko su opušteni, a toliko profesionalni. Spot za pjesmu »Zbogom« sniman je u Istri, kao i spot za pjesmu »Nikada« (volimo Istru!). Redatelj spota Matteo Prodan odlučio je »primiriti« vizualni dojam u odnosu na brži ritam pjesme i sve sam njegove ideje i zamisli stoički podnijela do zadnje klape kada sam polivena hladnom vodom, na vanjskih cca 20 stupnjeva u svrhu umjetnosti, evo i dan-danas se trudim da mu to oprostim (smijeh).


Moderna priča


Spominjete svoju prethodnu pjesmu »Nikada«, koja je odlično prošla kod publike i u radijskom eteru. Možemo li se prisjetiti kako je nastala?


– Početkom ove godine, nakon izlaska mog prvog CD-a »Sva moja lica«, taman kad sam pomislila da ću napraviti malu studijsku pauzu, direktor diskografske kuće Menart, koja me prati posljednje tri godine, predložio mi je suradnju na projektu »Miazma« u pjesmi »Nikada«, iza koje stoji ekipa Beton music studija.


Pomalo iznenađena onim što sam čula i s upitnikom iznad glave »zašto baš ja?« s obzirom na to da pjesma nije zvučala ni približno kao išta što sam dosada u svojoj karijeri snimila, ipak sam odlučila prihvatiti taj izazov. Prilikom snimanja pjesme i spota shvatila sam da se zapravo jako dobro osjećam u toj modernoj »priči«, njezinu audio i vizualnom aspektu, na što se prirodno nastavila suradnja s autorsko-producentskom ekipom Beton music studija (Marko Matijević Sekul, Maja Kolarić, Boris Kolarić) i na aktualnom singlu »Zbogom«.


Ove ste godine objavili spomenuti debitantski nosač zvuka »Sva moja lica«. Kako ste zadovoljni njegovim odjekom kod publike i kritike?


– Posljednjih godina u trendu su singlovi i obično se singlovi, kad ih se skupi određen broj, objedine na nosaču zvuka. Ja inače nisam netko tko prati trendove, osim kad se o glazbi radi, pa se tako na albumu »Sva moja lica« nalazi 10 singlova koje sam u suradnji s autorsko-producentskim timom Decibel studija (Igor Ivanović, Marko Vojvodić) stvarala posljednje tri godine. S nekima sam od njih nastupila na Zagrebačkom festivalu (2018., 2019.) i na Dori (2019.).


Meni je jedna od dražih duet »Pogled kao plamen« (feat. NoA), dok publika, čini mi se, najviše voli pjesmu »Tebi pripadam«. Pjesma za koju sam posebno sretna što sam je mogla staviti na svoju glazbenu »osobnu kartu« jest »Zaboravljaš« u suradnji s Marjanom Brkićem Brkom, gitaristom Parnog valjka, s kojim sam surađivala prije 10 godina.


Pjevalo se »usitno«


Po čemu ćete još lijepom pamtiti ovu po mnogočemu izazovnu godinu?


– Prije nekoliko sam dana razmišljala upravo o tome kako je ova godina, koliko god na raznim poljima izazovna, meni zapravo donijela puno toga lijepoga. Na samom početku godine dogodio se izlazak mog CD-a prvijenca, suradnja s Beton music studio teamom i neke nove odlične pjesme te angažman u showu »Zvijezde pjevaju«.


Već treću godinu zaredom predajem pjevanje na zabavnom odjelu jedne zagrebačke glazbene škole i uživam beskrajno i u toj životnoj ulozi. Puno više vremena provodim sa suprugom koji zbog okolnosti posljednjih mjeseci radi od doma. E sad, je li to dobro za brak ili ne, vrijeme će pokazati (smijeh)… U svakom slučaju, koncerti bi bili trešnjica na torti, ali znate kako kažu, kad ti je sve dobro, stavi kamen u cipelu neka te žulja, pa ako je nedostatak koncerata u ovoj godini »moj kamen«, neka bude tako, samo da smo svi zdravi!


Koliko ste nastupali? Imate li u najavi koncerte za jesen i zimu?


– Ne mogu se pohvaliti da je ovo bila godina s nekim značajnjm brojem nastupa, a ne izgleda mi da će se do kraja godine situacija puno promijeniti. Što bi se reklo, »usitno« se pjevalo, ali svakako za mene značajan nastup bio je onaj na koncertnoj promociji mog CD-a »Sva moja lica« koji je održan početkom ove godine.


Eto, ispalo je da je to prvi i posljednji u ovoj godini što se tiče promocije albuma, ali zato vrijedno radimo na novim pjesmama tako da ćemo možda imati koncertnu promociju novog albuma taman dok se stvari vrate u staro normalno.


Boris Svrtan je odličan pjevač

 


Televizijski gledatelji mogli su vas gledati i slušati u novoj sezoni HRT-ova showa »Zvijezde pjevaju« gdje ste bili mentorica glumcu Borisu Svrtanu. Kakva iskustva nosite iz showa? Kakav je učenik bio Boris?


– Boris je na sceni, ovoj pjevačkoj, izuzetno zabavan i otkačen, no na pjevačkim je probama bio vrlo angažiran i posvećen onomu na čemu smo radili. Odličan je pjevač i stvarno ispada da je neko nepisano pravilo kako su glumci i fenomenalni pjevači. Najveći izazov nam je bilo vrijeme. Svaki profesionalac koji se priprema za nekakav nastup, festivalski ili koncertni, uvijek ima barem mjesec dana za pripremu, nekad i više.


U showu imamo tjedan dana za pripremu nastupa između svake emisije i to je definitivno pokazatelj koliko su odlični svi. Naš put u emisiji »Zvijezde pjevaju« počeo je pjesmom »Morski vuk«, sjećam se da smo prodrmali publiku u studiju, a nakon emitiranja emisije na televiziji toliko mi je poruka stiglo baš s komentarom kako smo energetska bomba na pozornici i da smo napravili totalni show. U sličnom smo tonu nastavili i u drugoj emisiji kada smo izveli pjesmu »Zamisli život u ritmu muzike za ples«.


Ono što nam je definitivno bio najveći izazov bila je izvedba pjesme »Jedna zima s Kristinom«, koja ipak iziskuje interpretaciju s emocijom i dobru kontrolu glasa, a i za Borisa je pjesma imala posebno značenje. Mislim da se i u njoj odlično snašao i da nam je to bio najbolji nastup u showu.


Na polovici serijala pjesmom »Što učinila si ti« vratili smo se onom energičnom nastupu po kojem su nas svi zapamtili, izgleda malo ipak preenergičnom jer nas je on koštao ispadanja iz showa, ali definitivno nosimo divne uspomene na ovaj projekt kroz probe, druženja i snimanja. Bili smo okruženi fenomenalnim ljudima i uživali pripremajući i izvodeći zadane pjesme.