Pogođena užasom

Lady Gaga ovom donacijom oduševila je Ameriku: ‘Dajem srce za one koji su prerano odvedeni od nas’

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"Dajem srce za one koji su prerano odvedeni od nas i za njihove obitelji, voljene ljude i zajednice koje su prepušteni tuzi. U ovom trenutku želim svoju zbunjenost, frustraciju i bijes usmeriti u nadu. Nadam se da smo tu jedni za druge i za sebe"Lady Gaga pružit će utjehu tri američka grada u kojima su se dogodila nedavna masovna krvoprolića. Pjevačica će osigurati sredstva za 162 učionice u gradovima Dayton, El Paso i Gilroy.


“Dajem srce za one koji su prerano odvedeni od nas i za njihove obitelji, voljene ljude i zajednice koje su prepušteni tuzi. U ovom trenutku želim svoju zbunjenost, frustraciju i bijes usmeriti u nadu. Nadam se da smo tu jedni za druge i za sebe”, napisala je na Facebooku.


Gaga je najavila da će donirati novac za 162 učionice putem Donors Choose, organizacije putem koje učitelji mogu prikupiti sredstva za učeničke projekte, piše Page Six.
Novac će dati iz svoje zaklade Born This Way te će u potpunosti financirati 125 učionica u El Pasu, 23 učionice u Gilroyu i 14 učionica u Daytonu u znak sjećanja na tragično ubijene u masovnim ubojstvima.


Kao dugogodišnji zagovornica mentalnog zdravlja kroz zakladu, dobitnica Oscara istaknula je važnost brige o sebi i drugima nakon tragedije.


“Preživjeti i oporaviti se od ovih tragedija također znači dati prednost svom mentalnom zdravlju i brizi prema najmilijima. Ako se mučite, recite nekome kome vjerujete. Nemojte se bojati moliti za pomoć, molim vas. Ako vidite da se voljena osoba bori – ispružite ruku i poslušajte ih. Ne možemo okrenuti sebi leđa. Ne možemo okrenuti leđa najmilijima. Trebamo jedni druge”, napisala je.


U pucnjavi u Ohiju i Teksasu poginulo je i ranjeno najmanje 31 osoba. U pucnjavi na festivalu u Gilroy stradalo je četvero ljudi, uključujući i napadača, a 13 je ozlijeđeno.