Heavy Blues

 Labinski blues trio The Mezcal Moon objavio EP s četiri moćne autorske pjesme

S.M.

The Mezcal Moon

The Mezcal Moon

Album je naišao na iznimno dobar prijem glazbene kritikeLabinski blues trio The Mezcal Moon objavio je EP “Heavy Blues”. Na EP-u se nalaze četiri moćne heavy blues autorske pjesme na engleskom jeziku.


Glazbu i tekstove je napisao Mauro Černjul – Mova , a aranžmane su napravili Željko Glavičić Mauro Širol i Mauro Černjul – Mova. Zanimljivo, materijal je snimljen za drugi album The Mezcal Moona, koji se nažalost nikad nije realizirao pa ovaj EP ostaje jedini svjedok tog vremena i nesuđenog drugog albuma.


Mauro Širol, bubnjar The Mezcal Moona, kaže: “Najgora stvar je da pjesme ostanu u nekoj ladici ili na nekom hard disku. Odlučili smo da iako bend ne postoji već par godina objavimo ovaj EP  – sirov i ne pretjerano obrađen, no svejedno moćan – da posluži kao svjedok jednog vremena, jednog grada i jedanog benda.”.


(P) & (C) Spona Digital, 2020.
Sastav The Mezcal Moon je nastao u Labinu početkom 2011. godine kad su se Mauro Černjul – Mova (gitara, vokal), Željko Glavičić – Žik (bas) i Mauro Širol (bubanj), nakon godina poznanstva odlučili na zajedničku blues avanturu. U početku su djelovali kao cover bend i uživali u zajedničkom muziciranju, da bi se s vremenom pojavila želja za autorskim radom koja je rezultirala heavy blues albumom “Mothertongue”. (Spona, 2013.).


Album je naišao na iznimno dobar prijem glazbene kritike * te ih, između ostalog, odveo na turneju u daleku Švedsku. Nažalost, sticajem raznih životnih okolnosti, sastav je prestao s djelovanjem prije objavljivanja drugog studisjkog albuma, a djelić zvuka koji se na njemu trebao naći našao se na EP-u “Heavy Blues”.


*The Mezcal Moon je bend koji praši iskreno i dinamično. Ono što odskače od ostalih svakako je beskompromisni sudar vokala, gitare, basa i bubnjeva, što u konačnici daje strahoviti rezultat. Dobivamo rock ‘n’ blues u maniri velikih, legendarnih rock ‘n’ blues trija. – SoundGuardian