Netflix i Disney+

“Kruna” i “Mandalorian” vode u nominacijama za prestižnu nagradu Emmy

Hina

Ekipa serije »The Mandalorian«, Foto: REUTERS

Ekipa serije »The Mandalorian«, Foto: REUTERS

Sedamdeset i treća dodjela»televizijskih Oscara«, bit će održana u Los Angelesu 19. rujnaNetflixova serija »Kruna« i »The Mandalorian« Disneya+ vode u nominacijama objavljenim u utorak za nagradu Emmy, najviše priznanje u televizijskoj kategoriji. HBO i HBO Max vode među platformama s ukupno 130 nominacija, a iza njih slijedi Netflix sa 129.


Među kandidatima za najbolje dramske serije su serija o britanskoj kraljevskoj obitelji »Kruna« koja je dobila 24 nominacije uključivo i za više glavnih glumaca te »Bridgerton«, obje Netflixove. Uz njih u nominacijama je dobro prošla i LGBTQ+ drama »Pose«. Serija »Mandalorian« također je dobila 24 nominacije.


Serija »Ted Lasso« o engleskom nogometnom timu koji vodi Amerikanac dobila je 20 nominacija. Njegovi protukandidati u kategoriji humorističnih serija su serija o zagonetnom ubojstvu »Stjuardesa« te »Hacks«, o dugovječnoj divi stand-up komedije.
Kriminalistička priča »Mare iz Easttowna« u kojoj glumi Kate Winslet i priča o silovanju »Mogu te uništiti« najbolje su među kandidatima za miniserije gdje se ističe i »WandaVision« koja je dobila 23 nominacije. Sedamdeset i treća dodjela nagrade Emmy bit će u Los Angelesu 19. rujna.