Novi festival 11. i 12. lipnja

Krk Etno Fest: Vrhunski izvođači u povijesnom središtu

Mladen Trinajstić

Grupa Veja, Foto: Press

Grupa Veja, Foto: Press

Nastupit će folk rock bend Ogenj, Tamara Obrovac i Uroš Rakovec, kantautorica Nina Romić i etno skupina iz Pazina Veja Drugi vikend u lipnju rezerviran je za premijerno izdanje Krk Etno Festa, odnosno za dvije glazbene večeri tijekom kojih će se, pred publikom na Trgu Kamplin, izmjenjivati vrhunski glazbeni gosti koji će tu atraktivnu lokaciju u krčkom povijesnom središtu ispuniti svojim prepoznatljivim etno, world, jazz, folk i blues zvukovima.


Sjajna imena


»Pul Kaštela« naziv je programa u sklopu kojeg će, u okrilju novopokrenute (pred)sezonske glazbene manifestacije, svoj prvi krčki nastup zabilježiti koprivnička folk-rock grupa Ogenj, a prije nje i renomirana istarska kantautorica Tamara Obrovac koja će se Krčanima predstaviti u duetu sa svojim dugogodišnjim sviračkim pratiteljem, članom Transhistria ensemblea Urošem Rakovcem koji će je pratiti na gitari i mandolini.


Tamara Obrovac i Uroš Rakovec, Foto: Zoran BAKOVIĆ


Drugog dana krčkog etno festivala koji će, precizirajmo, ljubiteljima dobre glazbe ispuniti večeri tijekom 11. i 12. lipnja (petka i subote), pozornicu će na Kamplinu preuzeti Nina Romić – jedna od najistaknutijih hrvatskih kantautorica mlađe generacije i promotorica kantautorske scene, zajedno s pazinskom etno skupinom Veja koja na moderan način istražuje i izvodi tradicijsku glazbu istarskog poluotoka, a čije su izvedbe Krčani već imali priliku upoznati i u sklopu Tramonto programa.


krk_etno_fest

Nina Romić i Jelena Galić, Foto: PAVLE KOCANJER

Krk Etno Fest zajedničkim snagama organiziraju riječki Distune promotion i udruga Kreativni Krk, a program je dio akcije »Jer svirati se mora« Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske te Hrvatske glazbene unije. Festival su financijski podržali Primorsko-goranska županija, Grad Krk, HUZIP i Turistička zajednica Grada Krka.


Ograničeni broj ulaznica pušten je u prodaju te je već dostupan preko sustava Entrio, kao i u Dallas music shopu u Rijeci. Cijena ulaznice u pretprodaji za svaki dan iznosi 60 kuna, a na dane održavanja koncertnih nastupa cijena će se podići na 85 kuna. Također, u prodaji su i festivalske ulaznice (za oba dana) koje je moguće kupiti po cijeni 100 kuna.


Poštovanje mjera


Kako ističu u najavi premijernog izdanja Krk Etno Festa, Pul kaštela odnosno programa »Jer svirati se mora« u sklopu kojeg se ta manifestacija održava, iz Predsjedništva Hrvatske glazbene unije, najavljeno događanje organizirano je uz poštovanje svih preporuka HZJZ-a za sprečavanje zaraze bolešću COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštovanje preporuka.


Grupa Ogenj, Foto: MARKO ČORDAŠ/STUDIO JEKA– Pravila o obvezi posjedovanja COVID-potvrda o cijepljenju ili preboljenju ne odnose se na koncerte u sklopu akcije »Jer svirati se mora«, i to stoga što se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja i uz obvezu organizatora u slijeđenju svih drugih sigurnosnih i zdravstvenih uputa dobivenih od nadležnih tijela, napominju iz HGU-a.Obje koncertne večeri započinjat će od 21 sat, a lokaciji događanja moći će se pristupiti već od 20 sati.