"U svom filmu"

Kolinda Grabar-Kitarović kod Tončice Čeljuske: Kako danas živi i što radi nakon petogodišnjeg mandata

Karmen Bosnić

Foto: RENATO BRANĐOLICA ZA HRT

Foto: RENATO BRANĐOLICA ZA HRT

Bivša predsjednica Republike Hrvatske dala intervju za HRTHrvatska radiotelevizija (HRT) nastavlja seriju ekskluzivnih sadržaja za predstojeće blagdansko razdoblje. Tako je gošća posljednje ovogodišnje emisije »U svom filmu« urednice Tončice Čeljuske bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.


To je njezin prvi intervju koji je dala nakon odlaska s Pantovčaka i s mjesta predsjednice RH. Iz posve nove perspektive rezimirala je godinu iza sebe, progovorila o tome na koji se način nosi s novim okolnostima, ali i što očekuje od svog članstva u Međunarodnom olimpijskom odboru.


U tom televizijskom intervjuu gledatelji će u 55 minuta doznati kako danas živi i što radi nakon petogodišnjeg mandata predsjednice države i koji su novi izazovi pred njom. Razgovor je bio potpuno otvoren i iskren, a na trenutke i vrlo emotivan.
– Također je u emisiji vrlo iskreno priznala i da je pod kraj mandata imala zdravstvene probleme s kralježnicom koji su kulminirali tijekom predizborne kampanje kada je jedva podnosila ogromne bolove, a koji su na koncu doveli i do zahtjevne operacije vratne kralježnice, otkriva Tončica Čeljuska.


Kolinda Grabar-Kitarović se u razgovoru prisjetila i svog odrastanja, školovanja i nekih ključnih trenutaka iz karijere, ali i progovorila o predrasudama s kojima se kao žena nosi cijeli život. Koje su to vrijednosti kojima se u životu rukovodi i koliku je žrtvu podnijela za svoju profesionalnu karijeru ona, a koliku njezina obitelj – samo su neke od tema ovog razgovora.


– Bivša predsjednica bila je izuzetno dobro raspoložena i zanimljiva, podijelila je neke svoje nikad ispričane uspomene, no najviše od svega me je dojmio njen pozitivan odnos prema onome što je radila, ali i onome što je očekuje. Ni u jednom trenutku nije ostavila dojam osobe koja za nečim žali, već naprotiv!


Nakon svega, sigurna sam da nju najbolje tek čeka i da ćemo itekako pratiti njenu karijeru i ubuduće, rezimirala je nakon snimanja emisije svoje dojmove urednica i voditeljica emisije »U svom filmu« Tončica Čeljuska.


Emisija koja će zacijelo privući velik broj gledatelja i gledateljica na rasporedu je danas u prime-timeu na Prvom programu Hrvatske televizije u 20.10 sati.