Na blagdan svete Cecilije

Klapa Luka: 35. godišnjicu postojanja obilježili koncertom u praznoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije

Ivana Kocijan

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Za članice višestruko nagrađivane riječke klape koncert je bio prigoda i za proslavu još jedne u nizu nagrada osvojenih tijekom bogate karijere...Večeras, na blagdan svete Cecilije, zaštitnice glazbenika i pjevača, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, riječka je ženska klapa Luka svečanim koncertom proslavila 35. obljetnicu umjetničkog rada i djelovanja. Koncert organiziran pod pokroviteljstvom HGU-a PGŽ-a i HUZIP-a, uz svesrdnu potporu Župe uznesenja BDM i velečasnoga Sanjina Francetića, zbog pandemije bolesti COVID-19 i aktualnih epidemioloških uputa, bio je bez nazočnosti publike te je izravno prenošen na YouTube kanala Hrvatske glazbene unije.


Foto galerija: Koncert klape Luka povodom 35 godina postojanja klape Foto: Marko Gracin


Za članice višestruko nagrađivane riječke klape koncert je bio prigoda i za proslavu još jedne u nizu nagrada osvojenih tijekom bogate karijere, a to je netom uručena Godišnja nagrada Primorsko-goranske županije za izniman doprinos na očuvanju, zaštiti i promicanju glazbene baštine jadranskoga podneblja, i u povodu obilježavanja 35. obljetnice klapskoga djelovanja.

Iako službene publike nije bilo, koncertu je uživo nazočilo nekoliko sretnika među kojima su bili župnik crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije Sanjin Francetić, gradonačelnik Vojko Obersnel, ravnatelj Lučke uprave Rijeka Denis Vukorepa, počasna predsjednica HGU-a PGŽ-a Jadranka Čubrić i član Izvršnog odbora, legendarni Duško Jeličić Dule.