#AD

Kim Kardashian mora platiti milijun dolara – objavu na Instagramu nije označila kao sponzoriranu

S.M.

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Mnogi influenceri uredno "promaše" pratiteljima naznačiti da je riječ o reklamiKim Kardashian će platiti 1.26 milijuna dolara u nagodbi, nakon što je istraga Američke komisija za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima (SEC) otkrila da Instagram objavu u kojoj promovira kriptovalutu, nije naznačila kao sponzoriranu.


Istraga je dokazala da Kardashianka nije naznačila da se radi o reklami pa se dogovorila isplatiti odštetu i pritom u naredne tri godine ima zabranu promoviranja kriptovaluta. Za sponzoriranu je objavu o EMAX tokenima dobila 250 tisuća dolara, a na Instagramu je objavila i link koji vodi na web stranicu EthereumMaxa koja uključuje uputstva investitorima o tome kako kupiti tokene.


“Federalni zakoni su jasni – slavna ili bilo koja druga osoba koja promovira kriptovalute mora naznačiti prirodu, izvor i iznos kompenzacije koju je dobila za promociju”, kaže Gurbir Grewal, direktor divizije Američke komisija za reguliranje i trgovinu vrijednosnim papirima.
U službenom izvješću SEC-a stoji da se Kardashianka nagodila bez da je pritom “priznala ili odbacila otkriće istrage”.


Njezin glasnogovornik je kazao da je Kim sretna što se situacija riješila.


“Kardashianka je u potpunosti surađivala sa SEC-om od početka i voljna je napraviti što god može da pomogne komisiji u rješavanju situacije”, stoji u izjavi njezina odvjetnika koji dodaje da joj dogovor koji je postigla sa SEC-om omogućuje nastavljanje s njezinim raznovrsnim poslovima, prenosi EW.