Justin Bieber ima sedam nominacija

Justin Bieber i Megan Thee Stallion s najviše nominacija za MTV-jeve glazbene nagrade

Hina

FOTO/REUTERS

FOTO/REUTERS

Među nominiranim spotovima su "Kiss Me More" Doje Cat, "Bad Habits" Eda Sheerana, "Montero (Call Me By Your Name)" Lil Nas X-a i The Weekndov "Save Your Tears".Pop zvijezda Justin Bieber i reperica Megan Thee Stallion ove su godine osvojili najviše nominacija za MTV video glazbene nagrade, objavili su organizatori u srijedu, točno mjesec dana prije ceremonije koja će se sljedeći mjesec ponovno održati pred publikom.


Kanadski pjevač Justin Bieber ima sedam nominacija, uključujući i onu za umjetnika godine, za najbolju pop pjesmu i za video godine za “Popstar”, suradnju s DJ Khaledom i Drakeom.


Najjača konkurencija u kategoriji umjetnika godine mu je Megan Thee Stallion, koja ima šest nominacija, uključujući i onu za video s reperom Cardijem B.
Ostali kandidati za najboljeg umjetnika godine su Ariana Grande, Doja Cat, Olivia Rodrigo i Taylor Swift.


Među nominiranim spotovima su “Kiss Me More” Doje Cat, “Bad Habits” Eda Sheerana, “Montero (Call Me By Your Name)” Lil Nas X-a i The Weekndov “Save Your Tears”.


Billie Eilish, BTS, Doja Cat, Drake, Giveon, Lil Nas X i prvi put nominirana Olivia Rodrigo imaju po pet nominacija.


Prošle je godine MTV-jeva dodjela video glazbenih nagrada održana je bez publike u dvorani, a većina nastupa snimljena je unaprijed zbog zdravstvenih smjernica koje su donesene radi pandemije covida-19.


Ovogodišnja ceremonija održat će se 12. rujna u Barclays Centru u New Yorku. Dobitnike biraju fanovi koji glasaju putem interneta.