Kreće glazbena karavana

Jerry Rick Blues Festival: Publiku čeka 9 dana vrhunskog bluesa

Ivana Kocijan

Foto: DAVOR KOVAČEVIĆ

Foto: DAVOR KOVAČEVIĆ

Festival započinje večeras na novoj rivi u Mošćeničkoj Dragi gdje će nastupiti Vedran Božić i Rock Masters, »The Guitar Kings« Tribute to Clapton and Hendrix te zagrebačka grupa SoulfingersOd danas pa sve do 31. srpnja održavat će se Jerry Rick Blues Festival Kastav & Opatija Riviera koji će tijekom devet dana publici ponuditi mnogo vrhunskog domaćeg i inozemnog bluesa. Festival započinje večeras na novoj rivi u Mošćeničkoj Dragi gdje će nastupiti Vedran Božić i Rock Masters, »The Guitar Kings« Tribute to Clapton and Hendrix te grupa Soulfingers. Dan kasnije u Brseču će nastupiti Trio 99th i Delta Blues Train, dok u nedjelju u Lovran dolaze Petra Bornerova Band i Mike Sponza Band.


U ponedjeljak se u Kastvu održava off program JRBF Art&Vision kada će u Gradskoj loži od 19 sati nastupiti Kantridersi s programom Portić za Jerryja, dok će u 21 biti prikazan dokumentarac »Sonnyboy iz Stubičke Slatine«.


U utorak se program seli na Ljetnu pozornicu u Opatiju gdje će nastupiti Lela & Joe Kaplowitz Band i Riccardo Staraj & Midnight Blues Band te gosti Jed Becker, Mauro Staraj i Tomislav Goluban. U srijedu će se glazba proizvoditi u Klani, a nastupit će Riccardo Staraj & Marko Sedlak Blues Duo te Riccardo Grosso Blues Band.
Festival je u četvrtak u Matuljima gdje će se publici predstaviti Krešo Oremuš, Be Ha Ve i Sunnysiders, a dan kasnije u Kastvu gdje će na pozornicu stati: Sarah & The Romans, Blues Experience i Atomsko sklonište. Manifestacija završava posljednjeg dana srpnja, također u Kastvu, gdje će nastupiti The Dudes, The Cyborgs i Goran Bare & Majke.


Svi programi počinju u 21 sat, osim u Kastvu gdje sve počinje sat ranije.