"Osjeća se razdraženo"

Jacques Houdek nakon Splitskog festivala “opleo” po izvođačima: “Tako se izložiti javno, blamirati…”

S.M.

Foto: Darko JELINEK

Foto: Darko JELINEK

Bio je kritičan prema svojim kolegama s estrade.Jacques Houdek je na svojoj Facebook stranici iznio komentare o izvedbama sa prve večeri ovogodišnjeg Splitskog festivala. Kraj objave je iskoristio mogućnost iskazivanja osjećaja pa se odlučio za “osjećaj razdraženosti”.


“Slušam neke vokalne “izvedbe” uživo na Splitskom festivalu. Što reći? NEDOVOLJNO. Sjedi, jedan! Za svakog normalnog i razumnog čovjeka koji sebe naziva PROFESIONALCEM, to je nedopustivo.


Ovdje čak ima i nekih jako popularnih mladih pjevača koji doslovno nisu u stanju ni sastati se s partnericom u dvoglasju. HELLO? To su OSNOVE. FUNDAMENTI. BASICS. Na tome se RADI. Ponekad i godinama.
Ali ekipica je toliko bahata, da njima “ne treba” da porade na svom pjevanju. Dakle, ljudi, PA GDJE VAM JE BAREM ZRNO OSNOVNE SAMOKRITIČNOSTI? Tako se izložiti javno, blamirati…


Ne shvaćam…


Svi mi imamo svoje dobre i manje dobre dane, to je sasvim prirodno (i sam bih najradije s Youtubea poskidao neke svoje snimke), ali zaboga, pa neki nivo kod profesionalca nikad ne pada, pa ni kad si bolestan, ni kad si indisponiran…


No eto, kao što često kažem; MNOGI IMAJU GLAS, DA, ALI PJEVATI – NE ZNAJU. Neka potraže profesionalnu pomoć. Pod hitno! Evo, ako baš nemaju neko “bolje” rješenje, ja sam im spreman pomoći!


Al’ treba pitati. Pa nije sramota tražiti pomoć”, napisao je pjevač u objavi.Slušam neke vokalne “izvedbe” uživo na Splitskom festivalu. Što reći? NEDOVOLJNO. Sjedi, jedan! Za svakog normalnog i…


Gepostet von JACQUES HOUDEK am Samstag, 11. Juli 2020


 


Njegova je objava prikupila tisuću “lajkova” i mnoštvo komentara u kojima su se neki složili s njim. 


“Istina, ima jako loših izvedbi, mislila sam da sam možda prekritična”, “U potpunosti se slažem, žalosti me da su Splitski festival spustili na ovakvu nisku razinu. Ni jedna izvedba od početka do kraja nije da bi čovjek rekao e baš divno, nema takve. Čast nekim starijim izvođačima, al’ samo nekima. Slušala sam ove mlade izvođače i niko ne može osporiti da su izuzetni vokali, stoga mi pada na pamet da je tamo bilo više tehničkih problema nego što je problem u njihovom pjevanju” i “Joj, kao da si mene pitao… Ja baš tako sad komentiram, tužno… I da, ne želim gledati više. Promjena programa”, samo su neki od komentara ispod pjevačeve objave.