Najava

Iz Tolkienove riznice dolazi i animirani film “Gospodar prstenova: Rat Rohirrima”

A. P.

Foto: IMDB

Foto: IMDB

Otkriveni su detalji novog animiranog filma koji izlazi 2024.Više od 20 godina nakon završetka originalne trilogije, filmski studiji ponovno istražuju bogat svijet koji je stvorio legendarni pisac JRR Tolkein.


Još je mnogo neistraženih likova i radnji koji nisu ekranizirani, pa tako svaka priča o Međuzemlju može biti film za sebe. Iako je trenutno u centru pažnje Amazonova serija ‘Prstenovi moći’, još jedan projekt ‘Gospodara prstenova’ trenutno je u izradi.


Otkriveni su detalji novog animiranog filma, kojeg razvijaju New Line Cinema i Warner Bros Animation, pod imenom ‘Gospodar prstenova: Rat Rohirrima‘. U filmu će se pronaći i jedno poznato ime iz originalne glumačke postave.
Iako još nije poznat sinopsis, film bi trebao istražiti još neispričanu priču o tvrđavi Helm’s Deep, prateći život legendarnog kralja Rohana Helma Hammerhanda. Radnja će biti smještena 183 godine prije događaja u trilogiji ‘Gospodara prstenova’.


Ono što je poznato je da će svoju ulogu Eowyn reprizirati glumica Miranda Otto, koja će biti naratorica u filmu.


Brian Cox će posuditi svoj osebujni glas Helmu Hammerhandu, kralju Rohana. Ostalim likovima glasove će posuditi Gaia Wise u ulozi Here, Helmove kćeri, Luke Pasqualino kao Wulf – nemilosrdni vođa Dunlendinga koji traži osvetu protiv Rohana za smrt svog oca Freca (kojem će glas posuditi Shaun Dooley) te Laurence Ubong Williams kao Frealaf Hildeson, Helmov nećak i nasljednik na prijestolju Rohana, piše DigitalSpy.


Film će režirati Kenji Kamiyama, a oskarovka Philippa Boyens, koja je bila dio originalnog scenarističkog tima trilogije ‘Gospodar prstenova’ i ‘Hobit’ i Joseph Chou bit će izvršni porducenti.


U projekt će se također vratiti članovi kreativnog tima ‘Gospodara prstenova’ dobitnik Oscara Richard Taylor i Tolkienov ilustrator John Howe.


‘Gospodar prstenova: Rat Rohirrima’ izaći će 12. travnja 2024.