"Božić je i njima"

IVANA KINDL Nova pjesma i video: I vaš ljubimac može biti u božićnom videospotu

Ivana Kocijan

Foto: MARKO HORVAT

Foto: MARKO HORVAT

Pokažimo onima koji razmišljaju o tome da udome neku životinju koliko one uživaju kad su spašene i koliko nam ljubavi mogu pružiti. Veselim se i jedva čekam da napravimo ovaj spot, poručila jeIvana Kindl objavila je »Božić je i njima«, blagdanski singl s nesvakidašnjom temom. Naime, iznimna vokalistica i autorica novu je pjesmu, kreiranu s partnerom i suradnikom Alenom Križajem, posvetila napuštenim mačkama i psima. Tom je prigodom putem društvenih mreža pozvala svoje pratitelje da joj pošalju videosnimke na kojima su oni zajedno s njihovim udomljenim ljubimcima jer će upravo to biti sadržaj korišten za kreiranje nadolazećeg videospota.Imam zadatak za vas – snimite sebe i svoje udomljene mace ili pse kako bismo pokazali kako izgleda kad uz vašu ljubav provode vrijeme u sigurnosti i toplini svog doma. Možete i zaplesati s njima uz ovu pjesmu! Pokažimo onima koji razmišljaju o tome da udome neku životinju koliko one uživaju kad su spašene i koliko nam ljubavi mogu pružiti. Veselim se i jedva čekam da napravimo ovaj spot, poručila je.


Spasiteljica mačaka


Ivana je otkrila da se inspiracija za pisanje o toj temi javila tijekom ljeta.

– Alenu je jednog dana sinula ideja te mi je u vrlo emotivnoj prezentaciji rekao kako još nije čuo da je netko posvetio božićnu pjesmu njima, napuštenim macama i psima. Oboje smo veliki ljubitelji životinja, osobito mačaka, tema se logički nametnula. Zasuzile su nam oči i to je bilo to. Krenuli smo s refrenom i njegovom idejom teksta i melodije, nakon čega sam napisala ostale stihove i oblikovala melodiju za strofe, objasnila je.Kad je riječ o brizi prema napuštenim životinjama, glazbenica je i sama spasila mnoge.– Osim maca koje imamo doma, brinem se i o uličnim mačkama. Povezana sam s volonterima iz raznih udruga koji su vrlo požrtvovni i bez kojih bi situacija bila još gora. Srce mi puca kad vidim pse i mace koji na hladnoći čekaju udomljenje. Ova je pjesma nastala kako bismo osvijestili ljude da gledaju srcem i potaknemo ih da otvore vrata tim nježnim dušama koje će im obogatiti život. Trebamo brinuti o svim životinjama, one su bitne za očuvanje planete, dodala je.


Uspješan niz


Pjesma »Božić je i njima« donosi gospel/R&B ugođaj za koji Ivana ističe da joj je omiljen. Glazbu i tekst potpisuju Ivana Kindl i Alen Križaj, koji je odsvirao klavijature i bas te bio zadužen za snimanje, produkciju i miks, dok je Filip Vidović uz miks bio odgovoran i za mastering. Uz njih su u kreiranju pjesme sudjelovali i Luka Banić (gitara), Viktor Lipić (klavijature), Jakša Kriletić Jordes (saksofon), Eric Vidović (prateći vokal) i Laura Mjeda (prateći vokal).Novom pjesmom Ivana nastavlja niz autorskih singlova koji je započeo sa »Sve istine i laži«, nakon kojeg su uslijedile uspješne pjesme »Ima nade«, »Budi mi blizu«, »Imamo razlog«, »Ostavljaš me samu« te »Divovi ljubavi«.


 


Upute za slanje videa

Ako želite sudjelovati u Ivaninu spotu za pjesmu »Božić je i njima«, videosnimke vas i vaših udomljenih ljubimaca možete poslati na e-adresu [email protected]. Možete ih izraditi i mobilnim uređajem, snimljene u horizontalnom položaju i u HD-formatu.