Robin Parkinson

“It is I, Leclerc”: Preminuo glumac čuven po ulozi u kultnoj seriji “Allo, Allo”

Portal Novi list

Robin Parkinson kao Leclerc / Foto Screenshot YouTube

Robin Parkinson kao Leclerc / Foto Screenshot YouTube

Parkinson je glumio Leclerca, u epizodama snimljenim 1991. i 1992. godine, zamijenivši u toj ulozi kolegu Jacka Haiga, koji je umro 1989. godine.Glumac Robin Parkinson preminuo je u 92. godini. Najpoznatiji je po ulozi Ernesta Leclerca u kultnoj britanskoj seriji “Allo, Allo”.


Parkinson je glumio Leclerca, u epizodama snimljenim 1991. i 1992. godine, zamijenivši u toj ulozi kolegu Jacka Haiga koji je umro 1989., piše Jutarnji.


Njegova kolegica iz tog showa Vicki Michelle, koja je u “Allo, Allo” utjelovila seksi konobaricu Yvette koja petlja s glavnim junakom Reneom, dala je počast Parkinsonu, opisavši ga kao “uistinu ljupkog čovjeka”.
Glumac je također bio poznato lice zbog svojih pojavljivanja u komedijama uključujući “Dad’s Army”, “The Young Ones”, “Rising Damp”, “Hi-de-Hi!” i “The Two Ronnies”.


Također se pojavio u epizodama” The Liver Birds”, “Terry and June”, “Whatever Happened to the Likely Lads?”, “It Ain’t Half Hot Mum” i “The Brittas Empire”.


U priopćenju njegove obitelji stoji: “Robin Parkinson, glumac poznat po ‘Allo ‘Allo i kao glasu iz dječjeg showa ‘Button Moon’, mirno je preminuo u 92. godini, a uz njega su bile supruga i kćer.”


Publika se tako oprostila od još jednog gospodina Leclerca i njegove prepoznatljive rečenice:”It is I, Leclerc” ili u prijevodu “To sam ja, Leclerc”.