Songs for the world

Igor Aničić najavio ambiciozan glazbeni projekt: “Pjesme za svijet” s pozitivnim porukama koje se šalju iz Rijeke

Sanda Milinković

Igor Aničić

Igor Aničić

U karanteni nas je oduševio porukom na šest jezika, ali inspiracija ga nije napustilaIgor Aničić nam je u korona-karanteni zapeo za oko (i uho) kada je na YouTubeu objavio poruku čitavom svijetu na šest jezika koju je uglazbio uz pratnju gitare. Njegov je karantenski hit nosio naziv “Zajedno smo mi”, a inspiraciju je dobio kada je postao svjestan situacije u kojoj smo se pronašli prije nekoliko mjeseci.


“Ovo je situacija kakvu nitko od nas nije proživio tako da možemo samo nagađati što sve može donijeti. Toliko toga želim reći ljudima u Hrvatskoj i svijetu, a pjesmom je to nekako najlakše”, kazao nam je tada Aničić.


Jezici na kojima je otpjevao pjesmu su, osim hrvatskoga, bili engleski, talijanski, portugalski, njemački i španjolski.
Aničić nam se javio i nakon karantene, a bilo nam je drago doznati da mu inspiracije za glazbu ne manjka niti u ovim “novonormalnim” okolnostima.


Usmjerio se na veliki glazbeni projekt koji ovoga puta donosi devet pjesama na šest jezika, a ritam će vrludati od popa i rocka do sambe. I ovoga je puta poanta jasna – slanje pozitivne poruke čitavom svijetu iz Rijeke.


“Songs for the world” naziv je projekta kojim je ekipa pjesmama nastalim u karanteni dala posebno novo glazbeno ruho.


“Vjerujem u te pjesme od početka i zato sam htio da ih prezentiraju vrhunski glazbenici. Cilj mi je stvarno poslati što više pozitive u svijet i ujediniti ljude, bez obzira na okvire u kojima živimo”, kazao nam je Aničić.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Igor Anicic (@igor.anicic.worldpositive)U svoju je priču uključio brojne glazbenike i suradnike, pa tako produkciju i aranžman potpisuje riječki studio Maraton na čelu s Oljom Dešićem koji je osim ovoga, bio zadužen i za bass klavijature te back vocal. Za back vocal je zadužena i Nera Mamić iz Osijeka, dok bubnjeve razvaljuje poznati nam Branimir Gazdik, gitare Ivan Pešut, a klavijature Matko Basara.


U ulozi vokalnog trenera ekipe savršeno se uklopio glazbenik Žanil Tataj – Žak koji je svoju bogatu vokalno glazbenu karijeru započeo još sredinom 80-ih s riječkom rock grupom Jersey.


Zato što je prethodna verzija polučila veliki uspjeh na društvenim mrežama, ne preostaje nam ništa drugo doli s nestrpljenjem čekati i prve taktove novoga hita koji na portugalskom stiže 10. lipnja.