Finale 70. izbora ljepote

Hrvatska Miss Universe Ora Ivanišević stigla u Izrael: “Voljela bih ući u Top 20, a nakon toga i u Top 10”

Ivana Kocijan

Foto: NIKŠA RAGUŽ

Foto: NIKŠA RAGUŽ

Ora Ivanišević je redovna studentica treće godine dubrovačkog RIT-a i već sada planira magisterij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.Miss Universe Hrvatske Ora Ivanišević stigla je u Izrael gdje se ove godine održava završnica svjetskog izbora Miss Universe.
Jedan od uvjeta za odlazak Izrael u ovim pandemijskim uvjetima bilo je i obavezno cijepljenje dvjema dozama.


– Prije puta napravili smo PCR-test, a po dolasku u Izrael slijedi novo testiranje i samoizolacija od 24 sata, dok ne stignu negativni rezultati’, pojasnila je direktorica Miss Universe Hrvatske Marija Kraljević.


Hrvatska predstavnica, studentica menadžmenta u turizmu, s pripremama za svjetski izbor započela je odmah nakon pobjede sredinom srpnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu. Na izborima ljepote odavno nije dovoljno biti samo lijepa djevojka i imati dobar catwalk.
– Izbor Miss Universe nije više samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Misice moraju biti društveno odgovorne, pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje ih na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da svoje društvene mreže i druge platforme iskoriste na najbolji mogući način i da utječu pozitivno na mladež, objašnjava direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač.


Ove je godine u svjetskom fokusu globalno zatopljenje i svaka predstavnica na izboru Miss Universe treba pokazati kako svatko od nas već malim promjenama u ponašanju može pomoći spasiti naš planet. Uz sve obaveze koje ima na fakultetu te za Miss Universe, naša missica Ora inicirala je i nekoliko live Instagram videa na temu raznih aktualnih zbivanja, što je privuklo pažnju i Miss Universe Organization te je dobila i pohvalu predsjednice Miss Universe Organization Paule Shugart.


– Predsjednica Miss Universe Organization pratila je što smo mi pričale. Iako mi je koordinacija male Instagram debate oduzela dosta vremena za pripreme jer smo željeli spojiti što više misica iz raznih dijelova svijeta, drugih kontinenata, uskladiti različite vremenske zone, pripremiti teme – ipak je vrijedilo! Zahvalna sam svim djevojkama koje su se odazvale jer smo se i mi na ovaj način bolje upoznale i kada se uskoro sretnemo uživo, to će biti kao susret starih prijateljica, rekla je Ora Ivanišević koja je na platformi @missuupdates bila domaćin svih debata.


Ora Ivanišević je redovna studentica treće godine dubrovačkog RIT-a i već sada planira magisterij na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.


Direkcija Miss Universe Hrvatske u suradnji s brojnim sponzorima i poslovnim partnerima te bivšim missicama Shanaelle Petty, Miom Rkman i Mirnom Naiiom pobrinula se za njezine besprijekorne pripreme. A koji bi plasman za Oru bio uspjeh?


– Voljela bih ući u Top 20, a nakon toga i u Top 10, no znam da je konkurencija izuzetno jaka, ipak je tu 78 djevojaka i svaka od njih spremna je pobijediti, zaključila je Ora.