Rock galama

HRT za Hrvatski glazbeni zavod te Neno Belan i Fiumens

Ivana Kocijan

Sunčana strana Prisavlja otvara večer ''Plesom u bolje sutra', u 21 sat slijedi koncert Nene Belana & Fiumensa pod nazivom "Rock galama".U srijedu 11. kolovoza u 20 sati na Sunčanoj strani Prisavlja na rasporedu je koncert HRT za HGZ.


Što može učiniti Hrvatska radiotelevizija (HRT) za Hrvatski glazbeni zavod (HGZ), za najljepšu koncertnu dvoranu u povijesnom sjedištu Zagreba i kolijevku profesionalnog bavljenja glazbom u Hrvatskoj? Emisiju pod otvorenim nebom u dvorištu zgrade HRT-a.


O projektu obnove u potresu oštećene zgrade i planu pretvaranja Glazbenjaka u modernu glazbenu, kulturnu i interaktivno-obrazovnu instituciju govore ugledni gosti emisije: predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, voditelj projekta obnove arhitekt Roman Šilje, te glazbenice svjetskoga glasa koje u HGZ-u uoči zatvaranja zgrade zbog obnove osmišljaju vrhunske glazbene programe: operna diva Dunja Vejzović, pijanistica Martina Filjak i violončelistica Kajana Pačko.
U glazbenom dijelu programa u samoj emisiji nastupaju flamenco pjevačica Nina Ćorić i harfistica Doris Karamatić, a nakon nje na velikoj pozornici koncert priređuje mariachi ansambl Los Caballeros, uz goste.


Emisiju pod otvorenim nebom u dvorištu zgrade HRT- a na zagrebačkom Prisavlju gledatelji će moći pratiti na Trećem Programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) i slušati na Radio Sljemenu


Redatelj emisije je Danko Volarić, a urednica i voditeljica Jana Haluza.


Sunčana strana Prisavlja otvara večer ”Plesom u bolje sutra”, a zatvara “Rock galamom” Nene Belana & Fiumensa


U četvrtak 12. kolovoza na Sunčanoj strani Prisavlja plesat će se čitavu večer. U 20 sati na rasporedu je jednosatna emisija posvećena suvremenoj plesnoj umjetnosti, a potom slijedi koncert “Rock galama” Nene Belana & Fiumensa.


U emisiji “Plesom u bolje sutra” gostovat će poznati i manje poznati plesači, a voditeljice Ana Anzulović, Vesna Mimica i Maja Njirjak otvorit će teme koje okupiraju plesnu zajednicu, od povratka u staro normalno do novih formi i plesnih ostvarenja, poput povratka kultnog Podmlatka Studija za suvremeni ples.


Uz plesni video koji je ekskluzivno za Hrvatsku radioteleviziju podijelila Nika Lilek, članica čuvenog izraelskog Kibbutz plesnog ansambla, s publikom i gledateljima upoznat će se i Diego Siquiera, a po već ustaljenoj tradiciji ovogodišnje Sunčane strane Prisavlja – gledat ćemo plesni video koji je snimljen u prostorijama Hrvatske radiotelevizije. Naime, plesači su dobili priliku zaplesati na Prisavlju, na mjestima na kojima ples još nije bio, a ovoga je puta riječ o plesačicama Zagrebačkog plesnog ansambla Margareti Firinger i Jovani Zelenović – koje su insert iz svoje premijerne predstave ”Imam te” izvele na kultnom prisavskom ”Trgu”, koji je do prije par godina bio nezaobilazno mjesto susreta i druženja HRT-ovaca, a danas je tek mjesto prolaza.


Redatelj emisije je Danko Volarić, urednice emisije Maja Njirjak i Ana Anzulović, voditeljice emisije su Ana Anzulović, Vesna Mimica i Maja Njirjak, urednica koncerta je Snježana Nožinić, producentica emisije Margita Pandžić, a producent koncerta je Filip Marešić.


U 21 sat slijedi koncert Nene Belana & Fiumensa pod nazivom “Rock galama”.


Jedan od koncertno najaktivnijih glazbenika ovih prostora nije mirovao ni u vrijeme pandemije, već je svoju kreativnost iskazivao kroz rad u studiju i kroz stvaranje novih pjesama, a koje će Neno i Fiumensi odsvirati na Prisavlju. Naravno, svirat će se pjesme i iz opusa grupe Đavoli, kao i iz Nenine solističke karijere, tako da možemo najaviti svojevrsni the best off karijere Nene Belana. Pjesme Ulicama grada, Rock galama, Oceani ljubavi, Divojka sa juga, Sunčan dan, Ludo zaljubljen, Stojim na kantunu, samo su neki od brojnih bezvremenskih hitova ovoga iznimnog glazbenika. Na pozornici će im se pridružiti i gosti: Ante Prgin – Surka na udaraljkama i Jakša Kriletić na saksofonu.