Splitski kantautor

Hari Rončević raspjevao Kraljevicu

Sandy Uran

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACINKRALJEVICA – U Sportskoj dvorani Kraljevica održan je koncert splitskog kantautora Harija Rončevića.


Koncert je organizirao njegov prijatelj Jakov Dorić povodom obilježavanja 25 godina karijere glazbenika koji je široj publici poznat po pjesmi »Getanin« te brojnim drugima, od kojih neke izvode i drugi hrvatski glazbenici.


Rončević plijeni pažnju publike svojim osebujnim baladama. Široj se javnosti po prvi puta predstavio 1994. godine na “Melodijama hrvatskog Jadrana”, kad je za svoju pjesmu “Getanin” osvojio 1. nagradu struke i  3. nagradu publike.
Iste godine izdaje album prvijenac naslovljen “Buntovnik s razlogom”. Slijede autorski prepoznatljivi albumi  “Žigolo” i “Mulac”, dok je nosač zvuka pod nazivom  “Još tvog je poljupca” nešto drugačiji.


Nažalost, ovaj koncert kojim obilježava 25 godina karijere obilježen je smrću pjevačeve majke, te je zbog toga bio posebno emotivan.


– U obitelji smo se već duže vrijeme nosili s njenom bolešću, koja ju je na kraju i uzela. Idemo dan po dan, život se mora nastaviti… kazao je pjevač u intervjuu za naš list.


Koncert je bio idealna prilika da svi štovatelji splitskog kantautora uživaju u njegovoj interpretaciji njima omiljenih pjesama.


Foto: M. GRACIN


Foto: M. GRACINFoto: M. GRACIN


Foto: M. GRACINFoto: M. GRACIN


Foto: M. GRACIN