PORTOPOP

Grupa Porto Morto objavila treći autorski LP: Album koji uklanja sve znakove dosade

Ivana Kocijan

Foto: Promo

Foto: Promo

»PORTOPOP« je naša vizija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa te jedan naš predložak za to kako bi se u 2021. godini moglo pristupiti zvuku današnjeg benda, poručuju članovi grupeHvaljeni mladi bend Porto Morto objavio je dugoočekivani studijski album »PORTOPOP«. Riječ je o njihovom trećem autorskom LP albumu koji je objavljen i snimljen u vlastitoj nezavisnoj produkciji jeboTon, u studiju Šećer.


Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić su glazbeni producenti, a bend još uvijek broji istih sedam članova (Matija Brajković – gitara, Matej Perić – bubnjevi, Marijan Uroić – udaraljke, Antun Aleksa – saksofon, Marin Živković – saksofon), kao i na prethodnom »Portofonu«. Mikseve pjesama radili su uz pomoć Iso Mikija (KUKUS) i Hrvoja Nikšića (ex Šumovi protiv valova, Kramasonik), a u masteringu su im se pridružili Višeslav Laboš i Dominik Kisić (Lobotomija).


»Čekam ih«, »Vrijeme za čilanje« i »Fatamorgana« singlovi su kojima je najavljen novi album ovog benda.
– »PORTOPOP« je naša vizija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa te jedan naš predložak za to kako bi se u 2021. godini moglo pristupiti zvuku današnjeg benda. Zanimljivo nam je kako se dogodio, čini nam se, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i elektroničkog estetskog vokabulara moderne pop muzike koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko prvenstveno namijenjena za soloizvođače, poručili su članovi grupe Porto Morto.


Album »PORTOPOP« donosi 9 pjesama i 5 skitova, a sniman je karantenskom razdoblju 2020. i 2021. godine.


– »PORTOPOP« liječi vaše uši i revitalizira vaš duh! Uklanja sve znakove dosade te pospješuje gibanje. Probaj »PORTOPOP« i odčepi se! – dodaju dečki.


Podsjetimo, Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme, što se domaće glazbene scene tiče. Fantastično prihvaćen album »Portofon« iz 2019. godine, s kojeg je na prvu osvojila suradnja s Darkom Rundekom u singlu »Hodaj«, priskrbio im je tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom najavljuju novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere.