Inspirirana emocijom

Gordana Marković predstavlja »Niti«: pjesma i spot uvod u melodičnost novog albuma

Ivana Kocijan

Foto: Ivan Ojdanić

Foto: Ivan Ojdanić

Inspiraciju za pjesmu dobila je još 2020. godine, zajedno s idejom novog albumaTri godine nakon hvaljenog albuma »Obrisi«, Gordana Marković predstavila je novi autorski singl »Niti« i pripadajući videospot.Inspiraciju za pjesmu dobila je još 2020. godine, zajedno s idejom novog albuma.
“Iako je »popularnije« raditi pjesmu po pjesmu, osobno mi je draže raditi u cjelinama. Prije snimanja volim album zaokružiti u priču u kojoj svaka pjesma predstavlja dio koncepta. Pjesma govori o trenutku kada se stvara novi odnos. U tekstu se provlače misli i osjećaji koje prate taj moment, a napisala sam ga inspirirana baš tom emocijom“, rekla je kantautorica.


Posebnost »Niti« je i iskorak u zvuku koji koherentno i autentično obilježava cijeli album.


“Kada sam napisala prvih nekoliko tekstova, poželjela sam raditi s nešto drukčijim zvukom nego dosad. Privukao me ugođaj baziran na elektronici i synthevima, ali koji je i dalje prozračan i melodičan”, otkrila je glazbenica koja je kreiranje aranžmana i dinamičnijeg zvuka prepustila suradniku Tomislavu Šušku, ujedno glazbenom producentu nadolazećeg studijskog izdanja.


“Gordana i ja surađujemo već godinama i u tom smo procesu naučili kako se bolje razumjeti, i još važnije – postali smo prijatelji. Naša se suradnja primarno temelji na povjerenju, što je nešto čime se ne mogu svi pohvaliti.


Tijekom rada na albumu puno smo razmišljali o tome kako doći do zajedničkog rješenja koje nam se čini kao najbolje za Gordanin sljedeći korak. Smatram da smo u tome uspjeli te se veselim što sada i drugi imaju priliku čuti kamo smo to dalje krenuli”, rekao je Šušak.


Atmosferu pjesme prati i nešto dinamičniji videospot čiju ideju i režiju potpisuje Dinko ČvorićDoringo.


“Ovo nam je prva (ali ne i ne zadnja) suradnja”, zaključila je Gordana Marković.