KONCERT

Gorana Karana u Matuljima ni kiša nije mogla zaustaviti: Pomogla je i molitva nebu uz „O sole mio“

Robert Šimonović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

-Ako netko od vas komunicira s tim višim silama, neka ih lipo zamoli da ovo prestane, rekao je Goran KaranMATULJI – Unatoč nestabilnim vremenskim uvjetima, povremenim provalama sitnih kapi kiše koje su i zakratko prolongirale početak koncerta, kao i neizvjesnosti oko toga hoće li se koncert uopće održati ili u određenom času naprosto prekinuti, Goran Karan & Vagabundo band nisu se predavali i u konačnici pokazali kako su veliki profesionalci, ali i spontani glazbenici koji se mogu prilagoditi raznim nepredviđenim okolnostima i pritom odraditi izvanradan koncert.


-Ako netko od vas komunicira s tim višim silama, neka ih lipo zamoli da ovo prestane, rekao je Goran Karan, a potom a cappella otpjevao „O sole mio“, ne bi li potaknuo nebo na samilost.


-Ajmo mi odmah na glavno jelo, pa ako ako nam budu dozvoljeni produžetci, nitko sretniji od nas, rekao je Karan, ali produžetaka nažalost nije bilo.

Nastup Gorana Karana & Vagabundo banda održan je u matuljskom Amfiteatru, u sklopu Matuljskih ljetnih večeri, a u njemu je uživala publika svih generacija, i to u zaista zavidnom broju. Koncert je otvoren pjesmom „Štorija“, nastavilo se pjesmama „Lipa si, lipa“, „Lolita“, „Kad ti srce ne piva“, „Dugo nisam bio mlad“, „Vitre moj“, „Nesun dorma“, „Ostani“, „Putujen tamo“, „Partenca (Ay, ay, ay)“, „Tu non llores mi querida“, a završen je hitom „Vagabundo“, kada je zbog kiše koncert nakon otprilike 50 minuta ipak morao završiti. Goran Karan & Vagabundo band ispračeni su ogromnim aplauzom, a publika bi unatoč svemu koncert trebala pamtiti po dobru…