Fusion Festival

Glazbeni događaj prepun uzbuđenja: Hoće li Hana roditi dok Grašo bude na pozornici?

Edita Burburan

Foto: PROMO

Foto: PROMO

Brojni poznati glazbenici na najvećoj festivalskoj pozornici u Splitu.Novi glazbeni dvodnevni događaj Fusion – World Music Festival održat će se u Splitu, 22. i 23. srpnja s glavnim zadatkom da okupi najveće hrvatske i regionalne glazbenike današnjice. Ujedno ovo je najveća festivalska pozornica na koju će stati više od 15 vrhunskih izvođača pred više od 50.000 posjetitelja.


Ideja festivala je bila sakupiti najslušanije izvođače bez obzira na to kojem stilu glazbe pripadaju. Jedan od izvođača je i Petar Grašo koji je oduševljeno o ovoj mega pozornici kazao:


– Dojmovi… Iz mog iskustva mogu reći da će to stvarno biti onako kako treba biti, a to je svjetski.
Pozornica će biti visine peterokatnice i širine koja bi odgovarala polegnutoj zgradi od 25 katova. Pozornica je tek dio spektakla koji se priprema, jer na postavljanju surađuju i najveći majstori svjetla koji će postaviti light show za potpuni scenski efekt. Što je sve pripremio vrhunski produkcijski tim, znat će se 22. srpnja, kad će biti održano prvih osam koncerata najtraženijih glazbenih imena u regiji.


Prva će nastupiti Sara Jo, a potom slijede jednosatni nastupi Željka Samardžića, Aleksandre Prijović, Saša Matić, Aco Pejović, djevojke iz grupe Hurricane, Gazda Paja i na kraju dvojac Voyage & Nucci. Sljedećeg dana pozornicu će preuzeti domaći glazbenici. Prvi koncert s početkom u 21 sat održat će Nina Badrić, a nakon nje slijede Gibonni, Doris Dragović, Petar Grašo, Prljavo kazalište, Dalmatino, Tonči Huljić & Madre Badessa te Jelena Rozga.


Petar Grašo raduje se zbog toga što se to sve upravo događa u njegovom rodnom Splitu. Datum druge večeri Fusiona Graši je važan i iz osobnih razloga, jer na taj dan pada termin poroda njegove supruge.


– Vidjet ćemo hoće li se taj dan poklopiti ili ne, bit će iščekivanje ili već slavlje. U svakom slučaju, ne može biti bolje mjesto i bolji ambijent za čekanje nečeg tako važnog – ovakav stage, u mom gradu, gradu koji volim najviše na svijetu… Radujem se. Poklonit ću, a siguran sam i drugi kolege, publici ono što apsolutno zaslužuje, zaključio je.