Cijenjeni glazbenik

Zvjezdan Ružić na plutajućoj pozornici: Nakon Rječine u Drugo jezero u Maksimiru

Ivana Kocijan

Zvjezdan Ružić u kanjonu Rječine / Foto Dinko ŠIMAC

Zvjezdan Ružić u kanjonu Rječine / Foto Dinko ŠIMAC

Cijenjeni jazz pijanist objavio je spot za skladbu »Abundance & Peace« koju će, između ostalih, u subotu izvesti u najvećem zagrebačkom parkuRIJEKA  Videospot za skladbu »Abundance & Peace« jazz pijanista Zvjezdana Ružića koji je, uz fotografije za naslovnicu novog albuma »Delightful F« projekta »Pianotron«, snimao nedavno u kanjonu Rječine – konačno je ugledao svjetlo dana.


Skladbu je napisao i aranžirao Zvjezdan Ružić, miks i mastering potpisuje Filip Vidović (Matterhorn Music), dok je za snimanje i režiju njezinog fantastičnog videoizdanja zaslužan Dinko Šimac.


Posebnost spota krije se u tome što je snimljen na prekrasnom, ali nepristupačnom terenu – u Rječini te na prostoru starog mlina u Žaklju. Za potrebe snimanja u rijeku je, zahvaljujući podvodnoj pozornici od 6 četvornih metara »podignutoj« na dubini od 2 metra, stavljen veliki koncertni klavir te Mellotron, instrument koji Ružić svira paralelno s klavirom.
– Osjećaj sviranja klavira u vodi, pritom okružen prirodom, najljepša je pozornica na kojoj sam ikad nastupao. Tu nije bitna publika, ni rasvjeta ili broj prodanih karata, već obilje i mir – obilje u nama, ispunjenost onim što radimo, što jesmo, što živimo i kako doživljavamo svijet – a nagrađeno mirom. Ja sam to obilje i mir doživio u toj magičnoj šumi, u toj vodi, među tim zidinama, među tim stablima koje takli nismo, gdje smo nakon završetka snimanja tu istu magčnu šumu napustili kao da nikad tamo nismo niti bili, što je jedino pravedno, rekao je tada Ružić.


Peterostruki dobitnik nagrade Porin tom je prigodom svirao za »biranu ekipu« i slučajne slušatelje iz prirode, a ovog vikenda sličan će, ali ipak nešto duži nastup ponoviti pred puno većim auditorijem.


Naime, za 225. obljetnicu Maksimira Zvjezdan Ružić svoj će projekt Pianotron izvest na plutajućoj pozornici Drugog jezera u Maksimiru. Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nije viđen.


Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom »Pianotron – the Floating Concert« koji će biti održan ove subote u 19.30 na Drugom jezeru koje će tom prilikom postati najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa, promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim. U slučaju lošeg vremena koncert se odgađa za nedjelju.