Festival Opatija

Za Željka Joksimovića u Opatiji treba covid potvrda: Žele puno gledalište, sufinanciraju trošak testa

Portal Novi list

Željko Joksimović / Foto promo

Željko Joksimović / Foto promo

Festival Opatija omogućit će brzo testiranje "na licu mjesta" za one koji nemaju covid potvrdu. Obavljat će se prije koncerta, a koštat će 50 kunaIz Festivala Opatija obavještavaju javnost o uvjetima za dolazak na koncert Željka Joksimovića na Ljetnoj pozornici u Opatiji, što će biti održan u petak, 23. srpnja u 21.30 sati.


“Sukladno odlukama Stožera koncert se može održati na dva načina:


  • S ograničenim brojem gledatelja, na način da sjede na međusobno razmaknutim mjestima uz nadzor zaštitara koji sprječavaju grupiranje,
  • S punim kapacitetom gledališta bez ograničavajućih mjera kretanja, uz uvjet da je ulaz dozvoljen isključivo osobama koje posjeduju jednu od sljedećih potvrda: EU digitalnu potvrdu, važeću pisanu potvrdu izdanu od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR ili brzom antigenskom testu, važeću potvrdu o provedenom cijepljenju ili važeću potvrdu o preboljenju bolesti COVID 19.

S obzirom na veliki interes i poštovanje prema publici koja želi slobodno uživati na ovom koncertu, odlučili smo koncert održati pod uvjetima točke 2. uz osigurano testiranje za one koji potvrde nemaju.
Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od gledatelja posjeduje jednu od prije navedenih potvrdi, ali i omogućiti brzo testiranje „na licu mjesta“ za one koji ih nemaju.


Testiranje od strane ovlaštenog zdravstvenog tima, nakon kojega će biti izdane važeće potvrde, moći će se izvršiti od 19:00 do 21:30 sati na ulazu Ljetne pozornice, a Festival Opatija sufinancirat će trošak testiranja tako da će ono biti naplaćivano iznosom od 50,00 kn.


I dalje je na prodajnim mjestima gdje su ulaznice kupljene moguće ostvariti povrat novca, zaključno do srijede, 21. srpnja do 16 sati.