We Will Rock You

Vrlo rijedak komad papira koji bilježi glazbenu povijest: Prodaje se rukopis Freddieja Mercuryja

Portal Novilist.hr

FOTO/Freddie Mercury, Flickr

FOTO/Freddie Mercury, Flickr

Papiri na kojima je ispisana glazbena povijest i počeci grupe Queen, stavljeni su na prodajuLegenda svijeta glazbe Freddie Mercury, glavni vokal mega – popularne britanske rock grupe „Queen“, 1978. godine je vlastoručno napisao popis pjesama koje će bend izvoditi na koncertu u Kopenhagenu. Koncert je održan 13. travnja u centru “Falkoner”.


Dva papira s popisom pjesama do sada su bila u privatnoj kolekciji, ali originalni vlasnik/vlasnica je vrijedan zapis glazbene povijesti odlučio staviti na prodaju. Ovo je trenutno jedina lista pjesama za čiju autentičnost jamči službeni „Queen“ klub, čije pismo dolazi u paketu s Freddiejevim rukopisom, prenosi TMZ koji posjeduje i fotografije. 


Suvenir koji je mnogim obožavateljima rock – legende snažnog vokala, nevjerojatne energije na pozornici i ogromnog glazbenog talenta, neprocjenjiv – ima početnu cijenu od 35 tisuća dolara. Isti se može kupiti putem stranice “Moments In Time” koja prodaje vrijedne memorabilije.
FOTO/Queen, Sanremo 1984./Wikipedia


FOTO/Queen, Sanremo 1984./WikipediaMercury je na papirima zabilježio otvaranje koncerta rock himnom „We will rock you“ koju potpisuje gitarist grupe, dr. Brian May. Na listi se između ostalih nalazi i bezvremenska „Bohemian Rhapsody“, „Killer Queen“ i „39“ – omiljena pjesma slušatelja tijekom 70-ih godina. 


Na listi je zabilježena i pjesma „I`m in love with my Car“ bubnjara Rogera Taylora, kojoj je slavu kod slušatelja povratio biografski film „Bohemian Rhapsody“.


Mercury je pored te pjesme u zagradi i napomenuo da ju izvodi – Roger. Na kraju liste od ukupno dvadeset i pet pjesama, na koncertu gdje su neke izvođene zajedno u tzv. „medley“ obliku, pokojni je Mercury dopisao: „Hotel!!“, kao posljednju stavku te večeri.