Unison pokrenuo projekt za distribuciju domaće glazbe “iz svoje sobe”Kako bi pomogao glazbenicima i izvođačima kojima je aktualna epidemiološka situacija onemogućila normalan rad, Unison – Hrvatski glazbeni savez pokrenuo je projekt #Odsobedosobe, preko kojega će na različitim platformama objavljivati pjesme koje nastaju za vrijeme izolacije.


 


“Epidemiološka situacija u Hrvatskoj takva je da su svi pozvani ostati u svojim domovima radi mjera opreza i pokušaja suzbijanja koronavirusa. Osim toga, Zagreb je pogodio veliki potres jučer ujutro što je dodatno unijelo nervozu i nemir u sve nas”, stoji u priopćenju.
 


Nakon što su pojedini kolege glazbenici već počeli samoinicijativno svirati i pjevati iz svojih domova i objavljivati glazbene snimke na društvenim mrežama, Unison – Hrvatski glazbeni savez, u suradnji s Večernjim listom, odlučio je ujediniti sve glazbenike u projektu pod nazivom #Odsobedosobe, kako bi se što veći broj njihovih pjesama objedinio na jednome mjestu.


 


Sve hrvatske glazbenike, autore i izvođače pozivaju da, situaciji u inat, “iz svoje sobe” snime video izvedbe svojih pjesama te da ih pošalju na mail [email protected], kako bi bili distribuirani dalje preko nekoliko različitih medijskih kanala.


 


Unison će sve video izvedbe iz sobe obraditi, masterirati i distribuirati svojim partnerima. Večernji list će tri puta tjedno, počevši od ponedjeljka, 23. ožujka, u 18 sati objavljivati po jednu video izvedbu s YouTube kanala Unisona. Partner je i HRT, koji će također u emisiji PopRock.hr emitirati tri puta tjedno jednu od izvedbi, te CMC televizija, na kojoj će se također moći vidjeti i čuti hrvatske glazbenike iz njihovih soba.


 


“Kada sve ovo prođe, ostat će nam svima lijepa arhiva ‘sobnih’ izvedbi spojenih u jedan zajednički projekt – #Odsobedosobe”, ističu iz Unisona.


 


Poželjno je snimiti 3 glazbena broja do 15 minuta ili obraćanje fanovima s porukama za #ostanidoma i s upoznavanjem s kreativnim procesom stvaranja od kuća, uz poruku svim gledateljima, kamerom, fotoaparatom ili mobitelom.


 


Preporučuje se da se glazbenici snime tako da mobitel postave vodoravno, u prostoriji u kojoj nema pozadinske buke. Ako se koristi mobitel, sa stražnjom kamerom istoga, a ako se koriste kamera ili fotoaparat da se namjeste postavke na 25 fpsa (frame per second). Nakon toga, njihova snimka će se obraditi, staviti u format te distribuirati na već navedene kanale.


 


Snimke treba poslati na mail [email protected], a Unison također poziva i sve druge medije da se priključe u širenju pozitive putem glazbe javljanjem na istu adresu elektroničke pošte.


 


“Glazba je uvijek bila najveća snaga i pokretač. Upravo ovim zajedništvom svih hrvatskih glazbenika želimo dati dodatnu snagu ljudima. Glazbom širimo pozitivu, i to #Odsobedosobe”, poručuju iz Unisona.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.