Povratak glazbene dive

Tereza promocijom u Okrugljaku predstavila novi singl i spot “Ima te”

P. N.

Tereza Kesovija / Foto Davor Kovačević

Tereza Kesovija / Foto Davor Kovačević

Na promociji su joj vjerna podrška bili dragi prijatelji među kojima su bili Gabi Novak, Drago Gradečak, Boris Štajduhar i Anamarija Kronast te njezini najdraži - unuka Mila, snaha Ljiljana i sin Alen, javljaju iz Dallas RecordsaTereza Kesovija, jedna od naših najvećih glazbenih diva, u ponedjeljak je u intimnom krugu najbližih, a u bajkovitom ambijentu restorana Okrugljak, predstavila novi singl i spot za pjesmu ‘Ima te’. Nakon nekoliko godina pauze, uvijek energična Dubrovčanka, novim glazbenim uratkom je pokazala kako je još uvijek puna elana, pozitive i želje za stvaranjem. Na promociji su joj vjerna podrška bili dragi prijatelji među kojima su bili Gabi Novak, Drago Gradečak, Boris Štajduhar i Anamarija Kronast te njezini najdraži – unuka Mila, snaha Ljiljana i sin Alen, javljaju iz Dallas Recordsa.


Pjesmu čiji tekst i glazbu potpisuje Aljoša Šerić, uz odličan aranžman Gorana Kovačića Gorkog, Tereza je vrhunski interpretirala, i ponešena emocijama, od srca je zahvalila svima koji su sudjelovali u stvaranju ove posebne audio-vizualne priče. Važnu ulogu odigrala je redateljica spota Katja Restović koja ga je, prema Terezinim riječima “ponešena emocijama melodije koju je Aljoša Šerić napisao, čudesnim talentom kojeg posjeduje”, uobličila u jedan čudesan film.


Uvijek profesionalna, Tereza je ljetos unatoč vrelom istarskom suncu, obišla lokacije Motovuna, rijeke Mirne i Limskog kanala, i snimala kadrove ove male filmske priče. “To su bila naporna četiri dana no međutim, toliko beskrajno draga i beskrajno vrijedna da ih neću sigurno nikad zaboravit”,  ispričala je te dodala: “Oduševljena sam ovom pjesmom, ona je čista emocija, ona je kao molitva i naježim se svaki puta kada ju slušam. Aljoša je odradio vrhunski posao. Katja Restović s kojom sam snimala spot također, snimali smo iznad tog veličanstvenog Limskog kanala, naša domovina je toliko lijepa, uživala sam iako smo snimali čak četiri dana. Mislim da će ova  pjesma ostati u dušama moje publike kao što je i u mojoj.”
Ovo je četvrti Katjin video spot za Terezu u kojem ju je, na prvo slušanje pjesme, vidjela i zamislila kao nikad prežaljenu monegašku princezu Grace Kelly i ističe kako je ta suradnja od prvog trenutka za nju bila važna i posebna.


“Duboko se divim Terezi, od prvog trena kad sam je upoznala, a to je bilo prije nekih 15-ak godina. Ovaj kratki film, nazovimo to tako –  je njoj i meni izuzetno  važan. Pjesma je vrlo posebna, drugačija i  snažna. Aljoša je to sjajno  napravio, a ona vrhunski interpretirala. Snimanje je trajalo 4 dana i bilo je izuzetno naporno zbog vrućine, ali i zahtjevnosti no svi nestrpljivo reakcije publike. U zadnje vrijeme inače zaista rijetko radim glazbene video spotove. Naime –  radim samo ako me se dojmi pjesma ili ako je izvođač moj dragi prijatelj. Tereza i ja razumijemo se bez riječi. Rijetka su takva “prepoznavanja” i međusobno poštovanje i ljubav. Beskrajno povjerenje. Zato je užitak zajedničkog stvaranja maksimalan – a to je prava rijetkost” – kaže Katja Restović.


Svoj dojam o prvoj suradnji ispričao je i autor glazbe i teksta, Aljoša Šerić“Raditi za Terezu je bilo čudno i divno. Divno jer je to Tereza, čudno jer je to diva koja je radila s Charlesom Aznavourom, Vangelisom i sada pjeva moje pjesme. Oduševljen sam i jako sretan što smo radili skupa.” 


 


Spot se snimao na lokacijama rijeke Mirne i Motovuna te Limskog kanala, dok su portreti snimani u kazalištu Poreč i u porečkom BO Hotelu Palazzo.


Kameru, rasvjetu i postprodukciju potpisuje Josip Ružić “Rose Art” iz Kastelira uz asistenta Tereziju Ružić. Filip Ružić bio je zadužen za auto play, a Zvonko Brizić brinuo je za prijevoz vozila. De Rigo Vision Hrvatska d.o.o. i Vedran Cvek, ustupili su vozilo za snimanje i sunčane naočale koje je Tereza koristila na snimanju. Make up je radila Irena Herceg, asistent Katje Restović bio je Patrik Darrer, koji je snimao i making of.