Umjetnica godine

Taylor Swift slavila na dodjeli American Music Awards

Hina

Reuters

ReutersAmerička pop pjevačica Taylor Swift šesti je put u nedjelju proglašena umjetnicom godine. Ponovo je trijumfirala na dodjeli američkih glazbenih nagrada American Music Awards 2020., koje se dodjeljuju na temelju glasova publike.


Premda je ceremonija održana uživo u Los Angelesu, Swift je u njoj sudjelovala online te je u videoporuci zahvalila svim svojim obožavateljima. Pjevačica je osvojila još dvije nagrade, onu za najbolju žensku pop/rock pjevačicu i za najbolji video, za pjesmu »Cardigan« s albuma »Folklore«.


Kanadski izvođači Justin Bieber i The Weeknd osvojili su svaki po tri nagrade. Bieber je proglašen omiljenim muškim pop/rock umjetnikom, a još dvije nagrade je osvojio za suradnju na pjesmi s country pjevačima Dan+Shay. The Weekend je osvojio nagradu za najboljeg soul/R&B muškog umjetnika, kao i za album »After Hours« te za pjesmu »Heartless«.
Show se sastojao od niza nastupa uživo i onih unaprijed snimljenih, a održan je pred nekolicinom obožavatelja koji su održavali fizičku distancu i nosili maske.


– Bila je ovo jedna duga godina i sada, kad se bliži njezin kraj, vrijeme je da se ponovo prisjetimo da smo jedna zemlja i da je moramo izliječiti, rekla je voditeljica Taraji P. Henson otvarajući svečanost dodjele nagrada.