Glazbena poslastica

Sutra na Brijunima prvi sail-in koncert u Hrvatskoj: Nastupaju Šerbedžija i gosti

Ivana KocijanVelika proslava jubilarne dvadesete obljetnice kazališta Ulysses bit će obilježena ove nedjelje na Malom Brijunu, koncertom Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, uz brojne glazbene goste – Darka Rundeka, Damira Urbana, Gabi Novak i Matiju Dedića, Vlatka Stefanovskog, Maju Posavec, Putokaze, Nigela Osbornea, Juru Ivanušića, Mimi Šerbedžiju i druge.


U sklopu programa uživo će se na veliko platno iz cijeloga svijeta javljati umjetnici i dugogodišnji prijatelji Ulyssesa, a publici će biti predstavljena i retrospektiva protekla dva desetljeća rada, s dosad neprikazanim materijalima. Ovo će ujedno biti prilika da se podsjetimo na bogatu povijest ovog kazališta, predstave, umjetnike i važne nam trenutke.


Svečana obljetnica osmišljena je kao svojevrsni sail-in program na obali mora, pa će se tako koncert i sva popratna događanja izvoditi na pozornici postavljenoj na samoj obali i na molu Malog Brijuna, uz predviđena velika platna po uzoru na velike koncerte na otvorenome, dok će publika program pratiti s brodova u zaljevu. Gledatelji mogu osigurati svoje mjesto na jednom od brodova u organizaciji kazališta Ulysses ili doći vlastitim plovilom, uz prethodnu najavu.
Za gledatelje koji će proslavu pratiti s brodova u organizaciji kazališta Ulysses, brodovi polaze iz Fažane za Mali Brijun u 20.30 sati. Broj gledatelja na navedenim brodovima ograničen je kako bi se mogle poštovati mjere nužne fizičke distance na otvorenome. Svaki gledatelj obvezan je imati vlastitu masku te pri ulasku na brod izmjeriti temperaturu i dezinficirati ruke.


Za gledatelje koji će proslavu pratiti s privatnih plovila također postoje posebna pravila. Broj mogućih gledatelja na jednome plovilu jednak je broju putnika ograničenih u plovidbenoj dozvoli. Maksimalna dužina plovila je do 9 metara. Rezervaciju za privatno plovilo radi vlasnik plovila, a po izvršenoj rezervaciji dobit će upute za kupnju ulaznica. Svaki putnik na plovilu mora imati kupljenu ulaznicu. Po zaključenoj prodaji ulaznica za privatna plovila, vlasnici plovila dobit će precizne upute plana ulaska plovila u zaljev otoka Mali Brijun, provjere plovidbene dozvole na moru, organizacije programa te rezerviranu poziciju za plovilo.