Majka

Stefaniji je posvećena pjesma koja je hit u cijeloj Europi, evo tko je ona

Portal Novi list

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Oleg Psjuk, frontmen Kalush orkestra, objasnio je kako je nastala pjesma koju sad svi pjevuše.Ukrajinski Kalush orkestar pobijedio je na Eurosongu uz glasove gledatelja iz cijele Europe s pjesmom posvećenom Stefaniji.


Riječ je o majci Olega Psjuka, frontmena Kalush orkestra.


Oleg Psjuk objasnio je kako je nastala pjesma koju sad svi pjevuše.
“Ona je originalno bila posvećena mojoj majci, po kojoj je i dobila ime. No, sada je to pjesma za sve majke”, poručio je Oleg Psjuk.


Njegova majka Stefania rekla je da je najponosnija na to što je njezin sin s pozornice finala Eurosonga pozvao u pomoć Mariupolju i svima koji se nalaze u potpunom okruženju u čeličani Azovstal.“Mislila sam da će biti diskvalificirani. Na koncu su pobijedili”, rekla je majka Stefania.


Ova nostalgična pjesma govori o starenju. Psjuk pjeva o tome koliko je majka učinila za njega, o njenim borbama i svemu što je prošla u životu.


Stefania je u međuvremenu postala jedna od himni rata u Ukrajini. Nakon finala Eurosonga, Kalush orkestar snimio je novi spot za ovaj hit.Snimljen je u Buči, Irpinju i Hostomelu, kijevskim predgrađima u kojima su ruski vojnici počinili brojne ratne zločine i masakrirali stotine civila.


Kalush orkestar nije htio spot predstaviti prije nego li je prošao Eurosong, kako bi izbjegli politizaciju natjecanja za pjesmu Europe.


Ukrajinski vojnik Dmitro Kozackij, jedan od Ukrajinaca u okruženju Azovstala objavio je svoju interpretaciju Stefanije iz skloništa u podzemlju ove čeličane, koju ruske snage svakodnevno bombardiraju.


Poslušajte ju ispod.