DJ Radija Rijeke odlazi u Singapur

Šošin miks s Dalekog istoka

Bojana Perhat

Nebojša Šošo zajedno s obitelji uskoro će preseliti na Daleki istok, no to ne znači definitivni rastanak s vjernim slušateljima Radio Rijeke jer će emisiju raditi preko interneta odnosno live streamingaRIJEKA - DJ Nebojša Šošo odlazi u Singapur. Hrvatski guru lounge i chillout glazbe koji slušatelje Radio Rijeke uveseljava svake nedjelje u 21 sat, nedavno je dobio poslovnu ponudu te će zajedno s obitelji uskoro preseliti na Daleki istok.


Iako će tim povodom ovoga petka u klubu Boa u 21 sat upriličiti oproštajni party, to nipošto ne znači njegov definitivni rastanak s vjernim slušateljima. Šošo je pronašao način da svoje specifične mikseve elektronike i na »prvo uho« možda nespojivih žanrova poput opere, pušta i iz Singapura! 


 – Prvo smo se ražalostili, no ubrzo smo shvatili da se emisija može odvijati i putem linka. Kako? U živo ću nešto izmiksati i to će ići preko interneta odnosno »live streaminga«, ispričao je Šošo koji će u daleku zemlju odletjeti početkom lipnja. 
 Razlog tomu posao je u tvrtci koja se bavi transportom i instalacijom naftovoda i plinovoda u moru.


Budući da je već živio u Italiji i da će uz njega biti njegovi najmiliji, preseljenje mu ne pada teško.    Iako sam emotivno vezan za Rijeku, spreman sam na odlazak. Nije mi teško jer idem s obitelji. U Singapuru postoji i Zajednica Hrvata, pa je to još jedan plus, mišljenja je riječki DJ kojeg osobito veseli što će upoznati jednu novu kulturu.   – Bali, Tajland, Indonezija, to je sve vrlo blizu, tako da ću na ta mjesta moći otići trajektom. Sve u svemu, spojit ću ugodno s korisnim, kaže Šošo.  Iako će u južnoazijskoj državi boraviti dulje vrijeme, pa u studijim Radio Rijeke neće biti fizički prisutan, za sve njegove fanove dobra je vijest što će se emisija nastaviti. 

  – Veliki broj ljudi to sluša, stalno zovu režiju i pitaju kakva je to glazba. U inozemstvu dobro znaju što je lounge i chillout, dok je kod nas to još uvijek novo, zaključno će DJ Nebojša Šošo.