U 74. godini

Slavni rocker Meat Loaf podlegao posljedicama zaraze koronavirusom

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Meat Loaf je u karijeri prodao sveukupno gotovo 100 milijuna ploča i podjednako je bio popularan u Americi i u Europi. U 90-ima je njegov hit „I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)“ bio najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji 1993. i donio mu je nagradu GrammyAutor jednog od najprodavanijih albuma svih vremena „Bat Out Of Hell“, američki rocker i glumac Meat Loaf umro je od posljedica zaraze koronavirusom u 74. godini. Prema medijskim izvješćima njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršavalo i u kratkom vremenu podlegao bolesti. nema informacija je li bio cijepljen ili ne.


Ovu tužnu vijest objavila je njegova obitelj na njegovoj Facebook stranici.


„Slomljenih srca objavljujemo da je jedinstveni Meat Loaf preminuo večeras dok je njegova supruga Deborah bdjela nad njim“ – piše u sinoćnjoj objavi iz koje saznajemo i da su u posljednjih 24 sata njegova života uz njega bile i kćeri Pearl i Amanda, kao i njegovi bliski prijatelji.
Meat Loaf se glazbom počeo baviti početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a prvi solo album „Bat Out Of Hell“  izdao je 1977. godine koji je postao veliki hit i do danas se prodao u čak 22 milijuna primjeraka. Meat Loaf je u karijeri prodao sveukupno gotovo 100 milijuna ploča i podjednako je bio popularan u Americi i u Europi. U 90-ima je njegov hit „I’d Do Anything For Love (But I Won’t Do That)“ bio najprodavaniji singl u Velikoj Britaniji 1993. i donio mu je nagradu Grammy.


Što se tiče njegove filmske karijere najpoznatije uloge su mu one u  filmovima „Fight Club“, „The Rocky Horror Picture Show“ i „Wayne’s World“.